A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / verstopte neus verhelpen

Een verstopte neus verhelpen

Veel hooikoorts-patiënten krijgen last van een verstopte neus wanneer ze in contact komen met pollen. Een verstopte neus is erg vervelend, want naast het feit dat je neus de belangrijkste ingang is om zuurstof in te ademen, is het ook een natuurlijke luchtfilter. Als je neus verstopt is, zal je dus koude en niet-gereinigde zuurstof via de mond binnenkrijgen, waardoor je een droge mond en een zwelling in de neus krijgt, wat op zijn beurt tot hoofdpijn kan leiden. Gelukkig bestaan er enkele natuurlijke hulpmiddeltjes en neussprays die snel een verstopte neus verhelpen.

Een verstopte neus als gevolg van hooikoorts

Een verstopte neus als gevolg van hooikoorts

Wanneer mensen met hooikoorts in contact komen met pollen, wordt hun immuunsysteem geactiveerd en ontstaat een zwelling van het neusslijmvlies. De klachten die als gevolg daarvan ontstaan, lijken op een verkoudheid: niesbuien, een loopneus of net een verstopte neus.

Een verstopte neus kan op zijn beurt een zwelling in de neus en een verstopping van de bijholtes veroorzaken, wat kan leiden tot een nare hoofdpijn. Bovendien kan een verstopte neus een benauwd gevoel met zich meebrengen omdat je maar via één kanaal zuurstof binnenkrijgt. Daarnaast kampen mensen met een verstopte neus ook vaak met een droge mond aangezien ze steeds koude zuurstof via de mond opnemen. Je verstopte neus verhelpen is dan ook het liefste dat je wilt als je hiermee te kampen hebt!

Verstopte neus verhelpen tips

Verstopte neus verhelpen: tips

Bij een verstopte neus is het in de eerste plaats belangrijk dat je je neus op de juiste manier snuit. Sommigen zullen immers steeds hun neus ophalen, terwijl anderen hun neus zo hard mogelijk snuiten in een zakdoek. Beide methodes worden echter afgeraden. Snuit je neus altijd zachtjes.

Een verstopte neus verhelpen kan je zelf doen door een stoombad met etherische oliën te maken. Doe heet water met een paar druppeltjes kamfer, eucalyptus en/of menthol in een schaal en hang een handdoek over je hoofd. Ga vervolgens boven de schaal hangen en adem de stoom zo diep mogelijk door je neus in.

Daarnaast is het aangeraden om bij een verstopte neus veel warme vloeistoffen te drinken zodat de neus kan ontzwellen. Denk maar aan een warme kruidenthee, een kippenbouillon of groentesoep. Het drinken van veel vloeistof maakt het neusslijmvlies immers dunner, waardoor het beter naar buiten kan komen. Ook kruidig voedsel doet de neus opengaan en kan een verstopte neus vrijmaken.

Tenslotte kan je je slaaphouding aanpassen om een verstopte neus te verhelpen. Slaap met je hoofd op een verhoogd kussen onder een hoek van 30 graden. Dat zorgt ervoor dat het neusslijmvlies beter kan wegvloeien en het benauwd gevoel vermindert. Een luchtbevochtiger helpt droge lucht in de slaapkamer voorkomen.

Verstopte neus vrijmaken op een natuurlijke manier

Verstopte neus vrijmaken op een natuurlijke manier

Met snelwerkende neussprays kan je na enkele druppels weer vrij ademen. Dat is uiteraard leuk, maar deze neussprays mogen niet langer dan 5 à 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden. Anders krijg je misschien te kampen met een neussprayverslaving die nog een chronisch verstopte neus met zich meebrengt.

Cinuforce neusspray + menthol is een natuurlijk hulpmiddel tegen een verstopte neus en neusverkoudheid en mag, indien nodig, ook langdurig gebruikt worden. Deze natuurlijke neusspray laat het neusslijmvlies slinken en maakt de doorgang naar de holtes vrij. Het drukkend gevoel in je hoofd zal daardoor snel afnemen en je kan weer door je neus ademen.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje