A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / Verkoudheid tips

Verkoudheid? Tips om je verkoudheid natuurlijk te bestrijden!

Heb je last van een verkoudheid? Dat kan enkele dagen aanslepen en bezorgt je bovendien een ellendig gevoel. Deze natuurlijke verkoudheidstips zijn efficiënt en helpen je er in een mum van tijd weer bovenop!

Verkoudheid tips

Een verkoudheid behandelen is niet zo moeilijk. Maar je moet wel weten welke stappen je best onderneemt. Deze tips bij verkoudheid zijn stuk voor stuk natuurlijk én efficiënt!

Verkoudheid tips - warme drankjes

Warme drankjes

De winter is hét seizoen voor zalig warme drankjes. Ze maken de gure winterdagen instant leuker. Maar ze hebben ook een doeltreffende werking als het op verkoudheden aankomt. Warme dranken kalmeren het slijmvlies in je keel en neus. Verschillende studies beweren dat kippensoep zelfs het doeltreffendste middel is om een verkoudheid te bestrijden. De stoom van de hete soep maakt het slijm in je neus los en daarnaast zit de soep boordevol gezonde ingrediënten – inclusief het aminozuur carnosine dat het immunsysteem een boost geeft.

Mijd echter warme, alcoholische dranken zoals gluhwein. Alcohol onttrekt namelijk vocht aan het lichaam en verzwakt het immuunsysteem. En dat terwijl je vocht juist wel nodig hebt als je ziek bent. Drink veel water, want het verdunt slijm. Ook thee verzacht je keel en gaat verstopping tegen.

Verkoudheid tips - honing

Honing

Eén van de beste tips bij een verkoudheid? Honing! Het is een effectief middel dat de symptomen van een verkoudheid behandelt. Honing bevat verschillende antioxidanten en antibacteriële voedingsstoffen. Honing is in combinatie met citroen een echte voltreffer om je verkoudheid te bestrijden.

Verkoudheid tips - ijsblokjes

IJsblokjes

Een verkoudheid gaat vaak gepaard met keelpijn. Bij keelpijn werken ijsblokjes en waterijsjes verzachtend. Eet geen ijsjes die zuivel bevatten, want zoete zuivelproducten werken slijmvorming in de hand waardoor een vastzittende hoest nog verergert.

Verkoudheid tips - gember

Gember

Gember werkt ontstekingsremmend. Rasp bijvoorbeeld een geschilde gemberwortel en doe hem in wat water. Breng vervolgens het water aan de kook en drink je heerlijke gemberthee zo heet mogelijk.

Ben je niet zo’n fan van thee? Verwerk dan wat gember in je eten. Maak bijvoorbeeld kip en doe er wat gember bij. Zo boek je dubbele winst, want kip remt net zoals gember ontstekingen af.

Verkoudheid tips - Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C zit voornamelijk in citrusvruchten zoals grapefruit en citroen. Daarnaast bevatten boerenkool en paprika ook veel vitamine C. De stof is goed om een verkoudheid te voorkomen, maar ook om ze te behandelen.

Verkoudheid tips - hulp uit de natuur

Hulp uit de natuur

Naast al deze voorgaande middeltjes bestaan er nog andere doeltreffende middeltjes om symptomen van een verkoudheid op 100% natuurlijke wijze te verlichten. Zo is er de 100% natuurlijke keelspray van A.Vogel met Salvia. De krachtige spray helpt de keel snel te verzachten en bestaat in een handig doseersysteem.

Daarnaast kan je ook je weerstand verhogen met A.Vogel Echinaforce + Vitamine C. Dit is een 100% natuurlijk voedingssupplement op basis van verse Echinacea purpurea. Deze natuurlijke weerstandsverhoger activeert het afweersysteem. Hierdoor neemt de weerstand toe en ben je beter beschermd tegen ziekteverwekkers en verkoudheden. Echinaforce is verkrijgbaar in verschillende varianten, ook voor kinderen.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje