A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / verkoudheid bestrijden

Verkoudheid bestrijden

in 6 stappen

Ben je geveld door een verkoudheid? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van verlost zijn. Een verstopte neus maakt je namelijk niet bepaald gelukkig. Je kan niet goed ademen, je moet voortdurend je neus snuiten en je eten smaakt minder goed. Een verkoudheid bestrijden is nochtans niet zo moeilijk. Maar je moet wel weten hoe je het best aanpakt. Deze 6 stappen helpen je op weg!

De belangrijkste tip om een verkoudheid te bestrijden? Ga besmetting tegen! Het virus wordt in de meeste gevallen doorgegeven via je handen of via voorwerpen. Een goede hygiëne is daardoor noodzakelijk als je een verkoudheid wilt bestrijden.

Je verkoudheid bestrijden in 6 stappen

Je verkoudheid bestrijden in 6 stappen

1. Was je handen

Een goede hygiëne zorgt ervoor dat virussen en bacteriën minder gemakkelijk overgedragen worden. Was je handen dus zeer regelmatig. Zeker na een toiletbezoek, bij thuiskomst, voor en na het eten en na contact met groepen mensen.

2. Extra poetsen

Je kan een verkoudheid krijgen of doorgeven aan iemand anders door besmette voorwerpen aan te raken. Goed poetsen is dus de boodschap! Denk hierbij vooral aan zaken die door veel verschillende mensen aangeraakt worden. Kranen, deurklinken, lichtknoppen en de trapleuning bijvoorbeeld.

Onderzoek wees uit dat je toetsenbord en je smartphone viezer zijn dan een WC-bril. Schoonmaken is de boodschap!

3. Wees asociaal

Een verkoudheid bestrijden? Dat doe je door asociaal te zijn! Zeker als je je al een beetje ziek voelt, vermijd je maar beter lichamelijk contact met anderen, zodat de ziektekiemen geen kans krijgen om zich te verspreiden. Even geen handen schudden of kussen dus, en ook de telefoon van je collega opnemen doe je beter niet. Ziekenbezoekjes zijn te vermijden, zo kunnen jullie elkaar niet aansteken.

4. Ventileer

Goed verluchten helpt om een verkoudheid te bestrijden. Ziektekiemen blijven immers in de lucht zweven. Door het raam open te zetten, zuiver je de lucht en verklein je de kans dat je ziek wordt. Ook ’s nachts het raam op een kiertje laten staan is een goed idee.

5. Raak je gezicht niet aan

Virussen verspreiden zich gemakkelijk via je handen naar je mond, ogen en neus. Vermijd dus om met je handen je gezicht aan te raken. Dat is een moeilijke opgave, want we raken gemiddeld 2000 tot 4000 keer per dag ons gezicht aan. Je handen wassen blijft natuurlijk belangrijk.

6. Leef gezond

Wie gezond leeft, heeft minder kans om verkouden te worden. Daarom doe je elke dag best het volgende:

  • 8 uur slapen
  • 2 stukken fruit eten
  • 300 gram groenten eten
  • 1 uur genieten van de buitenlucht
  • 30 minuten bewegen

Bovenstaande tips om een verkoudheid te bestrijden goten we in een handige infographic die je hier kan downloaden.

Verkoudheid bestrijden - weerstand boosten

Verkoudheid bestrijden? Boost je weerstand!

Een hogere weerstand helpt om te voorkomen dat je ziek wordt. Met de Echinaforce tabletten van A. Vogel geef je je weerstand een fikse boost en verminder je de kans op een verkoudheid. Dit 100% natuurlijke product doet, wanneer je toch ziek wordt, de ernst van de symptomen gevoelig afnemen en zorgt ervoor dat je sneller weer beter bent. 57% van de mensen die Echinaforce niet gebruiken, hebben vaker last van terugkerende verkoudheden.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

 

0 artikelen in winkelwagentje