A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / verkoudheid behandelen

Verkoudheid behandelen

Wat doen tegen verkoudheid?

Als je verkouden bent, wil je maar antwoord op 1 vraag: "Wat doen tegen een verkoudheid?". Een verkoudheid behandelen doe je best zo snel en efficiënt mogelijk. Dat doe je in de eerste plaats door te werken aan je weerstand. Voldoende slapen en gezonde voeding zijn de beste manier om een verkoudheid te behandelen.

Maar wat houdt dat allemaal precies in? Wat is de beste manier om een verkoudheid te behandelen? Ontdek het hier!

Hoesten, snotteren, keelpijn, koude rillingen, … Dergelijke winterkwaaltjes zijn in feite alarmsignalen van je lichaam. Ze maken duidelijk dat je aangevallen wordt door virussen en bacteriën. Belangrijk is om zo snel mogelijk weer verlost te raken van deze kwaaltjes en een verkoudheid te behandelen, voor ze meer schade aanricht. Een onschuldige verkoudheid die je niet behandelt, maakt je vatbaarder voor een serieuze griep! Je kan er dus maar beter voor zorgen dat je doeltreffende maatregelen neemt. Wij geven je alvast enkele tips om rekening mee te houden.

Wat is een verkoudheid?

Wat is een verkoudheid?

Bij een verkoudheid is er sprake van een ontsteking van het slijmvlies van de bovenste luchtwegen. Dit wordt veroorzaakt door een virus. Gemiddeld word je 2 à 5  keer per jaar getroffen door een verkoudheid. Bij kinderen ligt dit echter hoger omdat hun weerstand minder ontwikkeld is. Je immuunsysteem kan je namelijk enkel beschermen tegen gekende virussen en bacteriën. Daardoor zijn kinderen minder weerbaar tegen verkoudheden.

Wat doen tegen verkoudheid?

Een verkoudheid is op zich onschuldig en gaat doorgaans vanzelf over. Belangrijk is wel dat je voldoende rust en gezond eet. Op die manier reik je je lichaam de juiste wapens aan om de verkoudheid te bestrijden. 

Doordat de intensiteit van de klachten doorgaans meevalt, kan je ook gewoon je werk blijven doen. Hieronder enkele specifieke tips bij een verkoudheid. 

Tips verkoudheid behandelen

Tips verkoudheid behandelen

 • Antibiotica
  Laat je nooit antibiotica voorschrijven voor een doodgewone verkoudheid. Antibiotica werkt enkel in op bacteriën, niet op verkoudheidsvirussen. Bij een verkoudheid is het dus zinloos.

 • Slaap
  Wanneer je je niet goed voelt, is het erg belangrijk dat je genoeg rust. Enkel door je lichaam voldoende rust te gunnen, is het in staat om de ziektekiemen optimaal te bestrijden.

 • Drinken
  Een verkoudheid behandelen doe je ook door voldoende te drinken. Door een vochttekort raakt je lichaam gedehydrateerd en houden winterkwaaltjes langer aan.

 • Ziektekiemen uitzweten
  Wanneer je het gewoon bent om te sporten kan het geen kwaad om te blijven sporten terwijl je een mindere periode hebt. Doe dit dan wel op een lager niveau zodat je lichaam voldoende energie overhoudt om ook de ziektekiemen aan te pakken.
Verkoudheid behandelen - weerstand verhogen

Je weerstand verhogen met Echinaforce van A.Vogel

De Echinacea purpurea (rode zonnehoed) staat bekend om haar positieve invloed op de weerstand. Het is dan ook deze plant die de basis vormt voor de Echinaforce-producten van A.Vogel. Echinaforce + vitamine C is één van de sterkhouders in ons gamma. Deze bevat namelijk een hoge dosis Echinacea. Maar de naam zegt het al: dit product bevat méér.

Vitamine C als extra toevoeging

Vitamine C verhoogt de weerstand en bevordert de opname van ijzer uit de maaltijd. Vitamine C is bovendien een antioxidant die helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
Gevolg? Je lichaam is weerbaarder en herstelt sneller dankzij het gebruik van Echinaforce!

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje