A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / middel tegen hoesten

Middel tegen hoesten

Als je last hebt van hoestbuien, wil je daar graag zo snel mogelijk van verlost zijn. Hoesten is niet alleen erg vervelend, maar het is ook vermoeiend. Zeker als je hele nachten wakker ligt door het hoesten! Een middel tegen hoesten werkt bij voorkeur snel en efficiënt. Als het dan ook nog eens handig is in gebruik, is dat een extra pluspunt.

Je ‘hoest’ is grofweg op te delen in twee categorieën: droge hoest (oftewel kriebelhoest) of vastzittende hoest. Het is belangrijk om te achterhalen om welk hoesttype het bij jou gaat. Afhankelijk van het type, moet je immers een ander middel tegen hoesten gebruiken.

Middel tegen hoesten - droge hoest vs. vastzittende hoest

Droge hoest of vastzittende hoest?

Droge hoest:

Hoesten is een natuurlijke reactie van je lichaam om de luchtwegen slijmvrij te maken. Bij droge hoest of kriebelhoest is er echter geen sprake van slijm in de keel. Er is enkel een vervelend kriebelend of prikkelend gevoel aanwezig dat de neiging ontlokt om te hoesten.
In eerste instantie verlicht het hoesten de keel. Maar doordat er geen slijm aanwezig is, heeft het vaak een averechts effect en neemt de irritatie toe. Dit is niet alleen hinderlijk, maar ook pijnlijk en vermoeiend als het hoesten blijft aanhouden.

Vastzittende hoest:

Bij vastzittende hoest is er sprake van taai, vastzittend slijm in de keel en luchtwegen. Waar hoesten normaal gesproken dé manier is om de luchtwegen te reinigen, heeft dit bij vastzittend slijm amper effect. De hoestprikkels blijven aanwezig omdat er weinig tot geen slijm wordt opgehoest. ’s Nachts lig je ervan wakker en ‘s ochtends moet je extra veel slijm ophoesten om de luchtwegen weer vrij te maken.

Middel tegen hoesten - tips

Tips bij hoesten

Deze tips helpen bij hoesten doordat ze slijmvorming tegengaan of oplossen:

1. Stomen

De vochtige lucht die je inademt bij het ‘stomen’ helpt om de luchtwegen te ontstressen. Daardoor kalmeren de luchtwegen en lost vastzittend slijm zich op. Stomen kan je doen door boven een kom warm water te hangen met een handdoek over je hoofd en de kom (zodat de stoom nergens anders heen kan dan naar je luchtwegen) of bv. door in bad te gaan of een warme douche te nemen.
Je kan een aroma zoals menthol toevoegen voor nog betere resultaten.

2. Eten

Bepaalde soorten voedsel helpen tegen de hoest. Met name pikante gerechten (bv een wokschotel met chilipepers) helpen de spieren in de keel te ontspannen. Ook honing staat bekend om zijn verzachtende effect op de keel. Eet elke vier uur een theelepel honing. Doe het bijvoorbeeld bij in je thee.
Een glas warme melk met honing is dan weer af te raden: zoete zuivelproducten versterken het hoesten. Dat is ook het geval voor vette producten en vlees.

Overige tips

Bekijk de overige tips hier!

Middel tegen hoesten

Middel tegen hoesten

Het snelst en efficiënt is toch nog altijd een middel tegen hoesten. Afhankelijk van je type hoest, bevat dit middel andere ingrediënten. Zo hebben we de A.Vogel hoestspray bij droge hoest en de A.Vogel hoestspray bij vastzittende hoest.

A.Vogel Hoestspray bij droge hoest en kriebelhoest legt een beschermend filmlaagje in de keel. De spray werkt snel hoeststillend. De werkzame planten koningskaars en heemst bevatten veel slijmstoffen die onmiddellijk een verzachtend effect hebben op een geïrriteerde keel en deze ook beschermen. Daardoor neemt de hoestprikkel aanzienlijk af. De spray bevat per dosering van 3 sprays slechts 0,3 g suiker.

De A.Vogel Hoestspray bij vastzittende hoest verdunt het vastzittende slijm waardoor het makkelijker kan worden opgehoest. Dit dankzij het klimopextract en het tijmextract. Tijm ontsmet en doodt de bacteriën, klimop vergemakkelijkt het ophoesten van vastzittend slijm. De spray bevat per dosering van 3 sprays slechts 0,53 g suiker.

Beide hoestspray werken snel en efficiënt. Waar je ook bent! Want in tegenstelling tot een hoestsiroop kan je deze sprays makkelijk overal mee naartoe nemen en gebruiken. Bovendien bevatten ze weinig suiker waardoor ze ook geschikt zijn voor diabetici. Even sprayen en klaar. Geen gesukkel met lepels dus :)!

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje