A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / droge neus

Een droge neus?

Zo kan je dit verhelpen!

Ken je dat trekkerige, jeukende en pijnlijke gevoel in je neus? Dan heb je last van een ‘droge neus’. Bij een droge neus is je neusslijmvlies uitgedroogd, waardoor wondjes en korsten ontstaan. Deze korstjes en wondjes horen niet thuis in een gezonde neus. Een droge neus kan zelfs een gevaar zijn voor je gezondheid! Maar hoe kan je een droog neusslijmvlies verhelpen?

Droge neus - Werking van het neusslijmvlies

Werking van het neusslijmvlies

Je neus doet veel meer dan enkel en alleen maar lucht binnen (en buiten) laten. Onze neus bevochtigt en verwarmt ingeademde lucht omdat deze anders te koud en te droog is voor onze longen. Daarnaast zuivert onze neus de lucht die we inademen. Dit kan je neus doen, dankzij het slijmvlies dat zich aan de binnenkant van de neus bevindt. Hier blijven vuiltjes etc. namelijk aan kleven doordat de klieren in het slijmvlies vocht produceren. Een gezond neusslijmvlies is dus vochtig, en beschermt je tegen talloze bacteriën en virussen.

Oorzaak droge neus

Oorzaak droge neus

Je neusslijmvlies kan uitdrogen omwille van diverse oorzaken:

  • Door droge lucht
  • Een neusverkoudheid
  • Allergieën
  • Hormonale veranderingen
  • Medicijnengebruik

Dit zorgt voor een vervelend, droog gevoel: een droge neus. Dit gaat vaak gepaard met een pijnlijk gevoel in de neus, korstjes, wondjes en soms een bloedneus.

Droge neus? Gevaarlijk voor je gezondheid!

Droge neus? Gevaarlijk voor je gezondheid!

Je neus reinigt, bevochtigt en verwarmt ingeademde lucht. Daarom is de binnenzijde van de neus bekleed met een slijmvlies boordevol klieren die slijm produceren. Dat slijm filtert de ingeademde lucht. Wie last heeft van een droge neus is daardoor onvoldoende beschermd tegen bacteriën en virussen en is vatbaarder voor ziekten.

Tips bij een droge neus

Tips bij een droge neus

Houdt de luchtvochtigheid van de ruimte in de gaten. Dit kan door een hygrometer. Een optimale luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 60%. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is kun je waterdamp aan de lucht toevoegen om een hoger vochtigheidspercentage te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Waterbakjes aan de verwarming te hangen;
  • Planten te plaatsen die water verdampen;
  • De temperatuur niet boven de 20 à 21 °C te laten uitkomen;
  • Een luchtbevochtiger te plaatsen.
Droge neus verhelpen

Droge neus verhelpen

Heb je een droge neus? Dan kan je gebruik maken van een natuurlijke neusspray die je neusholtes langdurig bevochtigt en verzacht, namelijk A.Vogel Cinuforce Droog neusslijmvlies en korstjes. Deze 100% natuurlijke neusspray bevochtigt de neusholtes langdurig, ondersteunt een gezond neusslijmvlies, verweekt korstjes en verdunt ingedikt slijm waardoor het makkelijker te verwijderen is.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje