A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / weerstand / Zo vermijd je een droge keel

Zo vermijd je een droge keel

Oorzaken en tips

Een droge keel is een veelvoorkomend probleem. Zeker in de zomer. Iedereen kan last krijgen van dit onaangename en droge gevoel in de mond en keel. Weinig of kleverig speeksel, last met praten en een dorstig gevoel zijn maar enkele symptomen. Je keel veelvuldig schrapen is alvast géén goed idee. Hoe je dan wel verlost raakt van een droge keel? Dat lees je hier!

De verschillende oorzaken van een droge keel

De verschillende oorzaken van een droge keel

Airconditioning en hooikoorts

Wie last heeft van een droge keel kampt met geïrriteerde slijmvliezen in de keelholte. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bij mensen die alleen in de zomer last hebben, wordt het euvel meestal veroorzaakt door de airconditioning. Deze zorgt immers voor droge lucht, waardoor de slijmvliezen in je mond en keel uitdrogen en de eerste klachten opduiken. Ook hooikoortspatiënten hebben vaak last van een droge keel in de lente en de zomer.

Droge keel door roken

Heb je heel het jaar door last een droog gevoel in je keel? Dan is het erg waarschijnlijk dat je weinig speeksel produceert. Een lage speekselproductie kan het gevolg zijn van roken. Wie rookt denkt dus maar beter aan stoppen.
Verkeerd stemgebruik en roepen

Tot slot kan ook een verkeerd stemgebruik de oorzaak zijn van een droge keel. Zeker wanneer de symptomen optreden nadat je veel gepraat hebt. Veel mensen hebben last van hun keel na een dag met veel gepraat en geroep, bijvoorbeeld na een luidruchtige barbecue, een festival, …

Tips bij een droge keel

Tips bij een droge keel

1. Zuigen op keelpastilles

Om je speekselproductie te bevorderen zuig je best op keelpastilles. De kruidenpastilles van A.Vogel zijn 100% natuurlijk en bestaan in verschillende smaken, bijvoorbeeld Santasapina bonbons met dennenknoppen om de keel te verzachten of kruidenpastilles met Echinacea en honing.

2. Veel drinken

Je eerste reflex is waarschijnlijk veel drinken. Dat is erg goed, op voorwaarde dat je water drinkt. Koffie, thee, frisdranken en alcohol zijn te vermijden, deze drogen je lichaam en dus ook je keel alleen maar verder uit.

3. Een luchtbevochtiger plaatsen

Omdat een droge keel vaak door droge lucht veroorzaakt wordt, kan een luchtbevochtiger soelaas brengen. Plaats hem bij voorkeur in de slaapkamer. Zo geniet je alvast 8 uur per etmaal van goede lucht. Zeker voor wie ’s nachts last heeft, is dit vaak de oplossing.

4. Citrusvruchten eten

Wist je al dat voeding kan helpen om keelproblemen op te lossen? Vooral citrusvruchten, zoals sinaasappel, citroen en pompelmoes, zijn ideaal. Deze vruchten zorgen er immers voor dat je speeksel vloeibaarder wordt, waardoor je keel minder droog zal aanvoelen. Bovendien is de hierin aanwezige vitamine C ook goed voor de keel.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje