A.Vogel Blog

Taal/Langue

Verhoog je weerstand
en voorkom verkoudheden!

Je weerstand zorgt ervoor dat ziekteverwekkers worden bestreden en je fit blijft. Een goede weerstand is daarom erg belangrijk. Ook als virussen of bacteriën je toch te pakken krijgen. Want dan zorgt een goede weerstand ervoor dat je er sneller weer bovenop komt. Ontdek er hier meer over!

 • Griep

  Elk jaar weer worden duizenden mensen getroffen door de griep. Ontdek hier de symptomen  en wat je kan doen om griep te voorkomen!

 • Verstopte neus?

  Zeer vervelend... Maar wat doe je eraan? Dankzij deze tips kan je snel weer vrij ademen!

 • Hoestbuien?

  Zit je heel de tijd te hoesten? Ontdek hier het verschil tussen vastzittende en droge hoest en wat je eraan doet!

home / gezondheid / weerstand

Weerstand

Ontdek alles over het belang van een goede weerstand!

Je weerstand, of immuunsysteem, staat in voor de bescherming van je lichaam tegen vreemde indringers. Zonder een goede afweer zou je constant ziek worden. Elk virus en elke bacterie zou dan een gevaar zijn voor je gezondheid. Maar dankzij je weerstand staat er een heel leger aan verdedigers klaar wanneer een indringer er toch in slaagt om binnen te dringen.

Weerstand

Verminderde weerstand? Meer kans op ziektes!

Af en toe gaat het echter mis. Bacteriën of virussen dringen je lichaam binnen en krijgen de kans om schade aan te richten. Bijgevolg zit je al snel te snotteren en hoesten. De keelpijn? Die krijg je er gratis bij! Vooral als je weerstand laag is, krijgen ziektekiemen de kans om hun werk te doen. De beste verdediging tegen verkoudheden en ziektes? Een goede weerstand!

Als je ziek bent, wil je liefst zo snel mogelijk weer beter zijn. Ook daar komt een goede weerstand van pas: mensen met een 'goede' weerstand worden minder hard getroffen door verkoudheidskwaaltjes én zijn ook sneller beter na een mindere periode. Je weerstand verhogen? Een goed idee!

Weerstand - hoesten

Hoesten

Eén van de meest typerende symptomen van een verkoudheid is hoesten. Er bestaan twee soorten hoesten: droge, kriebelhoest enerzijds en vastzittende hoest anderzijds. Elk type hoest kent andere oorzaken. En ook de behandeling verschilt naargelang het type hoest.

Hoesten is op zich een gezonde reflex van je lichaam om je luchtwegen te reinigen, maar het kan erg vervelend zijn als je de hele dag door moet hoesten. Als het hoesten je dan ook nog eens 's nachts uit je slaap houdt, is het helemaal hoog tijd om er komaf mee te maken! Voor nachtelijk hoesten zijn er specifieke tips.

Weerstand - keelpijn

Keelpijn

Pijn bij het slikken, een schorre stem, droge keel, … ? Keelpijn is doorgaans het eerste symptoom van een verkoudheid, wanneer een virus of bacterie je lichaam is binnengedrongen. Door de infectie ontstaat een ontsteking met een pijnlijke keel als gevolg. Maar keelklachten kunnen ook ontstaan zonder dat je verkouden bent. Ontdek hier de 6 meest voorkomende oorzaken van keelklachten.

Weerstand - verstopte neus

Verstopte neus

Heb je een verstopte neus door een verkoudheid? Niet leuk: het is één van de meest vervelende verkoudheidssymptomen! Noodgedwongen door je mond ademen dan maar? Echt niet! Ontdek hier hoe je snel weer vrij kan ademen… Zonder het gebruik van een verslavende neusspray! Bekijk hier onze beste tips!

Weerstand - weerstand verbeteren

Je weerstand verbeteren

Voor het opbouwen van een goede weerstand is een gezonde levensstijl erg belangrijk. De belangrijkste pijlers zijn:

 • Gezonde en gevarieerde voeding (vers en onbewerkt);
 • Voldoende drinken (water en kruidenthee);
 • Voldoende ontspanning en slaap;
 • Regelmatige lichaamsbeweging (bij voorkeur in de frisse buitenlucht).

Een grootschalig onderzoek uit 2012 toonde reeds aan dat Echinacea-middelen de weerstand verhogen in periodes van stress en in het met griep- en verkoudheden geplaagde winterseizoen.

Nieuw onderzoek van The University of British Columbia toont nu aan dat extracten die worden bereid uit vers geoogste Echinacea purpurea een antivirale werking vertonen die 10 keer hoger ligt dan bij extracten van gedroogde planten. Dezelfde studie geeft ook aan dat enkel de groene plantdelen actieve antivirale stoffen bevatten.

A.Vogel Echinaforce + Vitamine C  is een 100% natuurlijk voedingssupplement op basis van verse Echinacea purpurea, met groene plantdelen. Deze natuurlijke weerstandsverhoger activeert het afweersysteem. Hierdoor neemt de weerstand toe en ben je beter beschermd tegen ziekteverwekkers. Echinaforce is verkrijgbaar in verschillende varianten, ook voor kinderen.

Ontdek in deze video meer over het voordeel van verse planten:


E-cursus weerstand

Doe de e-cursus rond weerstand

Je weerstand opbouwen, hoe omgaan met typische winterklachten, hoe Echinaforce gemaakt wordt van Echinacea, ... Je ontdekt er alles over in deze e-cursus! Zo kom je fit de winter door.

Bekijk hier de video rond weerstand, met o.a. Martine Prenen in de hoofdrol:


Laatste wijziging op deze pagina: 22-12-2017

0 artikelen in winkelwagentje