A.Vogel Blog

Taal/Langue

Samosaburger

Home / Recepten / Samosaburger

Samosaburger

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering
Sofie

Voor Vegan Burger Day bedacht ik dit recept. Met succes, want het resultaat is overheerlijk!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1 à 2 burgers

Hoe bereid je een Samosaburger

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in een bodempje water, giet af en pureer met een vork.


Verwarm wat olijfolie en bak daarin de ui en de knoflook glazig. Voeg de specerijen en wat zout toe en laat meebakken zodat de smaken vrijkomen. Doe er ook de erwtjes bij en laat kort meebakken.


Voeg dit bij de zoete aardappelen en meng door elkaar.


Kook de rode linzen tot ze gaar zijn, giet af en laat goed uitlekken. Meng ze ook door het zoete aardappelmengsel. Laat alles afkoelen en meng er dan nog de (spelt)bloem doorheen. Het mengsel zal zacht zijn, maar mag niet meer te veel plakken.


Vorm burgertjes met behulp van een serveerring en bak ze in wat sojamargarine of olijfolie aan beide kanten tot ze goudbruin zijn (gebruik een anti-kleefpan).


Stel zelf je burger samen naar smaak: kies wat rauwkost en doe wat mangochutney of tzatziki op de burger (of een ander sausje, naar smaak).

Blogster Sofie blogt over 100% plantaardig eten, met de nadruk op plantaardig gebak. Gezond genieten met andere woorden. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om plantaardig te eten. Met haar blog Fiekefatjerietjes hoopt ze nog meer mensen te inspireren hetzelfde te doen.


Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje