background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept green cuisine: salade van groene asperges met kerstomaatjes

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Makkelijk
  • 1 p.
  • Prep: 15 min
  • Makkelijk
  • 1 p.
Recept green cuisine: salade van groene asperges met kerstomaatjes

Een gezonde lunch. Vullend en toch licht!

Ingrediënten

Ingrediënten voor de salade

  • 1 bot groene asperges
  • 2 handen rucola (30 gram)
  • handje cherrytomaatjes (8 stuks)

Ingrediënten voor de dressing

Recept green cuisine: salade van groene asperges met kerstomaatjes

  1. Snijd de houtachtige einden van de asperges (ongeveer 4 cm) af. Vul een kookpot met water en leg daar de asperges in. Breng het water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en laat de asperges nu nog 4 minuten verder garen in het water. 
  2. Giet ze af in een zeef en spoel ze met koud water tot ze helemaal koud zijn. Snijd de asperges in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Maak nu de basilicum-olie door een flinke handvol basilicumblaadjes te pureren met de olijfolie en de Herbamare en peper. Dit kan met een staafmixer of in een vijzel, maar je kunt ook de blaadjes heel fijn snijden en dan met de olijfolie mengen. 
  3. Doe de asperges, tomaatjes en rucola in een schaal en giet de basilicumolie erover.

 

Pittige recepten voor de BBQ: download jouw gratis e-book

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>