A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept wokschotel met krieltjes en runderreepjes

Home / Recepten / Recept wokschotel met krieltjes en runderreepjes

Recept wokschotel met krieltjes en runderreepjes

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Niets leuker dan wokken: in een mum van tijd heb je een heerlijk, gezonde maaltijd op tafel staan! De combinatie met krieltjes en runderreepjes is een nieuwe twist!

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1 p.

Recept wokschotel met krieltjes en runderreepjes

Was de paksoi en snijd deze in kleine stukjes. Borstel of veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd deze in plakjes. Was de krieltjes*. Breng water aan de kook en laat de krieltjes in 12 minuten gaarkoken. 

Versnipper het sjalotje en pers het knoflookteentje. Fruit vervolgens de ui en knoflook aan in wat olijfolie en voeg de runderreepjes toe. Roerbak deze in 4 minuten bruin. Voeg dan de kastanjechampignons en paksoi toe en laat 3 minuten verder sudderen terwijl je regelmatig roert. 

Tip:

In plaats van runderreepjes kun je ook vegetarisch gehakt, tempeh of stukjes Quorn gebruiken.

* Je kan vandaag ook al de krieltjes van morgen afkoken. Maak in dat geval 400 gram krieltjes klaar en bewaar de helft van de krieltjes voor de lunch van morgen. 

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje