A.Vogel Blog

Taal/Langue

Sweet lasagne

Home / Recepten / Sweet lasagna

Sweet lasagna

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Proef zelf hoé lekker gezond kan zijn! Deze Sweet Lasagne met zoete aardappel is een gezonde ovenschotel met bechamelsaus van havermout.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1 portie

Hoe bereid je sweet lasagna

Verwarm de oven voor op 200°C.

Pel en snipper de knoflook en de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten met wat Italiaanse kruiden. Voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.


Was de spinazie en hak grof. Doe de spinazie bij de tomatenpassata, leg de deksel op de pan en laat de spinazie slinken. Breng de saus op smaak met Herbamare en peper.

Was ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in hele dunne plakjes.


Vet een eenpersoons ovenschaal in en leg een laagje zoete aardappel op de bodem. Voeg wat saus toe en bedek de saus weer met plakjes zoete aardappel. Herhaal dit en eindig met een laag zoete aardappel.


Laat een klontje boter (10 gram) in een steelpannetje smelten. Roer het havermoutmeel (dit kan je kopen of zelf maken door havermout in een blender te vermalen) door de boter en laat 1 minuut rusten. Meng de amandelmelk beetje voor beetje door het havermoutpapje.


Breng de ‘bechamelsaus’ aan de kook en breng op smaak met Herbamare (zout) en peper. Verdeel de bechamelsaus over de bovenste laag zoete aardappel.

Rasp de geitenkaas en strooi over de ovenschotel. Zet de lasagne 45 minuten in de oven tot de aardappel gaar is en de bovenkant mooi bruin.

Tip:

Bestrooi voor het serveren met wat pijnboom- of zonnebloempitten.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje