background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Recept mousse van mojito met crumble van noten, kokos en granaatappel

  • Voorbereiding:  min
    Kooktijd:  min
  • Medium
  • 4 p.
  • Prep: 20 min
  • Medium
  • 4 p.
Recept mousse van mojito met crumble van noten, kokos en granaatappel

De munt in dit dessert bevordert je spijsvertering. Granaatappel en limoen zitten vol vitamine C. Kokos, noten en dadels bevatten veel vezels. Avocado hoort bij de categorie superfood!

Ingrediënten

Ingrediënten voor de crumble

  • 80 gram walnoten
  • 20 gram hazelnoten
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 4 fijngesneden dadels
  • 1 eetlepel zeezout

Ingrediënten voor de mousse

  • 2 rijpe avocado's
  • 240 ml vers limoensap
  • 180 ml agavesiroop
  • 2 eetlepels kokosroom
  • 30 gram verse muntblaadjes
  • 1 theelepel Molkosan Fruit

Ingrediënten voor de afwerking

  • limoenschijfjes
  • granaatappelzaadjes van 1 kleine granaatappel
  • muntblaadjes

Recept mousse van mojito met crumble van noten, kokos en granaatappel

  1. Voor de crumble meng je de walnoten, hazelnoten, kokos en het zout en mix je dit fijn. Daarna de agavesiroop en dadelstukjes toevoegen en goed mengen. Verdeel deze massa over vier glaasjes of schaaltjes en zet deze 15 minuten in de koelkast of een andere koele ruimte.
  2. Mix ondertussen het avocadovlees met het limoensap, de Molkosan Fruit, de agavesiroop en de munt tot een fijne mousse. Voeg de kokosroom toe. Giet het geheel over de hard geworden crumble-bodem. Dek de schaaltjes af met folie en zet nog eens drie uur in de koelkast.
  3. Voor het opdienen versieren met een schijfje limoen, de granaatappelzaadjes en een muntblaadje.

Tip

Agavesiroop is gezonder dan gewone suiker. Het blijft echter wel calorierijk, dus overdrijf er niet mee.

 

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>