A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept lasagne van aubergine: lovely lasagna

Home / Recepten / Recept lasagne van aubergine: lovely lasagna

Recept lasagne van aubergine: lovely lasagna

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Indien je vegetariër bent, kan je een alternatief ingrediënt toevoegen aan het gerecht.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1 p.

Recept lasagne van aubergine: lovely lasagna

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1,5 cm dik. Bestrooi alle plakken aan beide kanten licht met Herbamare. Laat het een halfuurtje intrekken.
  2. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 175 graden. Verwarm een grillpan goed en grill de aubergine. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de pan, voeg het gehakt toe en bak het rul. 
  3. Meng met een staafmixer de inhoud van 2 kleine blikjes tomatenpuree, dezelfde hoeveelheid water, een halve rode paprika en een halve courgette. Voeg dit toe aan het gehaktmengsel en roer het goed door elkaar. 
  4. Vet een ovenschaal in en leg eerst 1 plak aubergine. Smeer ruim in met de saus en leg er vervolgens weer een plak aubergine op. Ga zo door en eindig met een laagje saus en vervolgens een in plakken gesneden bolletje mozzarella. 
  5. Half uurtje in de oven en de tafel kan gedekt worden!

Tip:

Gebruik de buitenste stukken van de aubergine niet. Deze zijn te taai om makkelijk porties uit de Lovely Lasagne te nemen.

Heb je wat over? Vries het dan in.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje