A.Vogel Blog

Taal/Langue

Recept gepocheerd ei met spinazie en zalm

Home / Recepten / Recept gepocheerd ei met spinazie en zalm

Recept gepocheerd ei met spinazie en zalm

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Dit gerecht is een echte topper. Het barst namelijk van de eiwitten en goede vetten. Perfect om je dag mee te starten als ontbijt, maar ook prima als lunch of avondmaal.

  • Voorbereiding:
  • Makkelijk
  • 1 p.

Recept gepocheerd ei met spinazie en zalm

  1. Breng een kommetje water aan de kook en pocheer* daarin de eitjes in 3 minuten.
  2. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster of in de oven tot ze goudbruin zijn. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg hieraan de geplette knoflook en het citroensap toe. Doe er vervolgens de spinazie bij en roer goed. Laat ongeveer 2 minuutjes verder stoven, tot de spinazie goed geslonken is.
  3. Plaats de schijfjes brood op een bord. Leg hier een sneetje gerookte zalm op, de helft van de spinazie en werk af met het gepocheerde eitje.
  4. Breng op smaak met Herbamare en serveer meteen.

Smakelijk!

Hoe pocheer je een ei?

Een ei pocheer je het makkelijkste in een hoge pot met daarin kokend water en veel azijn. Op die manier blijft het eiwit beter bij elkaar. Onderstaand stappenplan legt je precies uit hoe een ei pocheren in z'n werking gaat.

1. Vul een hoge kookpot voor 3/4e met water. Dit maakt het makkelijker om de eieren te pocheren. Breng het water aan de kook.

2. Voeg veel azijn toe (het water mag echt zuur proeven). De azijn zorgt voor een goede binding en stolling van het eiwit. Doe geen zout in het water, want dit heeft net het omgekeerde effect.

3. Breek elk eitje apart in een aparte koffiekop. De dooier mag niet stukgaan! Houd een halve eierschaal aan de kant. Deze heb je nodig in stap 4.

4. Kookt het water? Zet het vuur dan zachter. Het water moet net onder het kookpunt blijven. Roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk ontstaat. Leg hier de halve eierschaal uit stap 3 in. Zodra de eierschaal in het midden van de pot op een rustige manier blijft ronddraaien, is het water klaar om in te pocheren. Verwijder de eierschaal.

5. Giet het eerste ei voorzichtig in het water dat zachtjes kolkt. Na 1 à 2 minuten is het ei gaar. Schep het gepocheerde ei uit het water met een schepspaan zodat het overtollige water weg kan lopen. Vervolgens kan je het volgende ei pocheren. Eventueel moet je de temperatuur van het water terug naar het juiste punt brengen door het vuur weer wat hoger te zetten.

Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar als beginner is het beter om het eitje per eitje te doen. Op die manier heb je minder kans op mislukken.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje