A.Vogel Blog

Taal/Langue

Gebakken knoflookravioli

Home / Recepten / Gebakken knoflookravioli

Gebakken knoflookravioli

0,0

0 beoordelingen Geef je waardering

Pasta smaakt eigenlijk altijd. Dit recept is zeker de moeite waard om uit te proberen!

  • Voorbereiding:
  • Medium
  • 4 porties

Hoe bereid je gebakken knoflookravioli

Voedingswaarde per portie:

kcal
379
Kh
44
Eiwit
17
Vet
16

Snijd de spinazie en de knoflook in brede repen. Bak het sjalotje in de citroenolie in een grote, brede bakpan. Voeg de spinazie en knoflook toe en blijf roeren totdat het geheel is geslonken.


Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en ei. Voeg de grof geraspte wortelen toe. Meng het vervolgens met de spinazie en knoflook en breng het geheel op smaak.


Rol het pastadeeg met behulp van een pastamachine uit tot een dikte van circa 1 mm. Snijd het in 8 stukken van circa 15 x 20 cm. Verdeel de vulling in vieren en verdeel het over de 4 stukken deeg. Laat daarbij een rand van circa 2 cm vrij. Smeer vervolgens de randen in met water en leg er de resterende stukken deeg bovenop. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg. Prik de bovenkant licht in.


Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de ravioli op bakpapier op een bakplaat. Smelt de boter en wrijf de ravioli en rozemarijn ermee in. Leg vervolgens de rozemarijn op de ravioli en bak het geheel gedurende circa 15 minuten in de onderste helft van de oven.


Dit gerecht gaat goed samen met een gemengde salade.


Tip

Buiten het knoflookseizoen kun je basilicum, paardenbloem, waterkers of rucola gebruiken; dankzij hun (zeer verschillende) aroma kunnen deze rauw worden gebruikt. In plaats van spinazie kun je eventueel ook kiezen voor zuring en brandnetelbladeren.

Kies je recept

Laat van je horen

Ook zin gekregen om dit recept zelf uit te testen? Of heb je het al ‘getest en goedgekeurd’? Misschien heb je wel een tip om het nóg lekkerder te maken… Laat hieronder van je horen!

0 artikelen in winkelwagentje