Overgang en gevoelige spieren of gewrichten

Met het klimmen der jaren en een afname in de aanmaak van oestrogeen en progesteron verliest het spierstelsel kracht, omvang en uithoudingsvermogen.

Als er in de overgang onvoldoende collageen wordt aangemaakt, worden daardoor de gewrichten stijf en gevoelig, vooral bij het opstaan. Uit sommige onderzoeken bleek dat twee van de drie vrouwen wier overgangsklachten werden gevolgd, problemen met hun gewrichten hadden. Regelmatig oefenen zorgt ervoor dat gewrichten beweeglijk blijven en vervangende hormoontherapie kan ervoor zorgen dat deze gewrichtsklachten weer verdwijnen.

Voeding en kruiden met fyto-oestrogenen kunnen eveneens helpen om spier- en gewrichtklachten als gevolg van een tekort aan oestrogeen te verdrijven.

Bronnen van fyto-oestrogenen zijn soja, zilverkaars, rode klaver enz. Wat voeding betreft, de volgende voedingsmiddelen bevatten ook fyto-oestrogenen: soja producten zoals sojamelk, tofoe, tempeh, sojabonen, taugé enz, lijnzaadolie, amandelen, zonnebloem - en pompoenpitten, peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en rode nierbonen. Verder nog graansoorten zoals tarwe, maïs, haver, gerst, rogge, boekweit en planten zoals luzerne en Chinese engelwortel.

Bij kraakbeenproblemen zorgt Alchemilla + Glucosamine voor smering van de gewrichten en aanmaak van kraakbeen.

Natuurlijke hulp tijdens de menopauze

A.Vogel Famosan Salvia tabletten
Sommige planten en kruiden hebben een gunstige invloed op de problemen die opduiken tijdens de menopauze. Salvia is zo‘n plant. Zij vermindert de overmatige transpiratie, ook tijdens opvliegers en helpt tegen nachtelijke overmatige transpiratie bij de menopauze.

Meer over

Overgang of menopauze
Opvliegers
Nachtelijke opvliegers
Overgang en zweten
Overgang en gewichtstoename
Overgang en oestrogeen
Hormonale disbalans
Overgangsklachten
Overgangsverschijnselen
Duizeligheid
Vermoeidheid
Menstruatie in de overgang
Leeftijd overgang

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>