Overgang en schildklier

Vele overgangsklachten lijken op klachten die je kan hebben als je schildklier te hard of te traag werkt. Daarom is het bij ernstige overgangsklachten altijd aangeraden om ook je schildklierwaarden eens te laten testen.

De volgende verschijnselen kunnen wijzen op een te snelle schildklierwerking:
zweten, warm hebben, hartkloppingen, trillen, stress, onrust, oogproblemen, gewichtsverlies, diarree, veranderingen in de menstruatiecyclus (weinig verlies, minder lange menstruatie),

De volgende verschijnselen kunnen wijzen op een te trage schildklierwerking:
Somberheid, droge en schilferige huid, traagheid, moeheid, verandering van stemgeluid, gewichtstoename, dikke handen en voeten, gewrichtsklachten, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, onregelmatige cyclus (meer menstruaties op kortere tijd).

Zijn er afwijkende waarden aangetroffen dan worden die gecorrigeerd door het innemen van een schildklierhormoonpreparaat. Problemen van de schildklier zijn niet geschikt voor zelfzorg en moeten altijd door een arts begeleid worden.

Natuurlijke hulp tijdens de menopauze

A.Vogel Famosan Salvia tabletten
Sommige planten en kruiden hebben een gunstige invloed op de problemen die opduiken tijdens de menopauze. Salvia is zo‘n plant. Zij vermindert de overmatige transpiratie, ook tijdens opvliegers en helpt tegen nachtelijke overmatige transpiratie bij de menopauze.

Meer over

Overgang of menopauze
Opvliegers
Nachtelijke opvliegers
Overgang en zweten
Overgang en gewichtstoename
Overgang en oestrogeen
Hormonale disbalans
Overgangsklachten
Overgangsverschijnselen
Duizeligheid
Vermoeidheid
Menstruatie in de overgang
Leeftijd overgang

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>