A.Vogel Blog

Taal/Langue

home / gezondheid / overgang / overgang en duizeligheid

Overgang en duizeligheid

Tijdens de overgang verandert de hormonale balans. Het oestrogeengehalte neemt af en dat zorgt voor een aantal problemen, zowel lichamelijk als emotioneel.

Vele vrouwen voelen zich soms duizelig tijdens de overgang. Dit is een normaal verschijnsel dat veroorzaakt wordt door de vele veranderingen die in het lichaam plaatsvinden en waardoor men zich soms wat licht in het hoofd kan gaan voelen. Ook het nemen van bepaalde medicatie kan duizeligheid met zich meebrengen.

Heeft een vrouw er echt veel last van of valt ze zelfs flauw, dan is verder onderzoek geboden. Er kan altijd een probleem zijn met het hart, de nieren, de suikerhuishouding of de bloedsomloop. Op de voeding letten en een gezonde levenswijze aanhouden, kan al helpen om de duizeligheid te verminderen. Cafeïnehoudende dranken zijn te vermijden.

Natuurlijke hulp tijdens de menopauze

A.Vogel Famosan Salvia tabletten
Sommige planten en kruiden hebben een gunstige invloed op de problemen die opduiken tijdens de menopauze. Salvia is zo‘n plant. Het vermindert de overmatige transpiratie, ook tijdens opvliegers en helpt tegen nachtelijke overmatige transpiratie bij de menopauze.

Meer over

Overgang of menopauze
Opvliegers
Nachtelijke opvliegers
Overgang en zweten
Overgang en gewichtstoename
Overgang en oestrogeen
Hormonale disbalans
Overgangsklachten
Overgangsverschijnselen
Vermoeidheid
Menstruatie in de overgang
Leeftijd overgang

Gratis tips en advies

Alles weten over de overgang? Schrijf je dan nu in voor de MenoVitaal-nieuwsbrief en ontvang GRATIS ons nieuwe e-book met lekkere, gezonde recepten specifiek voor vrouwen in de overgang (en nog veel meer)!

Jouw mening telt

Vond je de informatie op deze pagina interessant? Laat van je horen in de reacties onder dit bericht. Bedankt, Marina Cluysen.

Laatste wijziging op deze pagina: 13-12-2016

Vragen?

Zit je nog met vragen? Stel ze gerust aan ons!

Send your question

0 artikelen in winkelwagentje