Overgang en duizeligheid

Vele vrouwen voelen zich soms duizelig tijdens de overgang. Dit is een normaal verschijnsel dat veroorzaakt wordt door de vele veranderingen die in het lichaam plaatsvinden en waardoor men zich soms wat licht in het hoofd kan gaan voelen. Ook het nemen van bepaalde medicatie kan duizeligheid met zich meebrengen.

Heeft een vrouw er echt veel last van of valt ze zelfs flauw, dan is verder onderzoek geboden. Er kan altijd een probleem zijn met het hart, de nieren, de suikerhuishouding of de bloedsomloop. Op de voeding letten en een gezonde levenswijze aanhouden, kan al helpen om de duizeligheid te verminderen. Cafeïnehoudende dranken zijn te vermijden.

Natuurlijke hulp tijdens de menopauze

A.Vogel Famosan Salvia tabletten
Sommige planten en kruiden hebben een gunstige invloed op de problemen die opduiken tijdens de menopauze. Salvia is zo‘n plant. Het vermindert de overmatige transpiratie, ook tijdens opvliegers en helpt tegen nachtelijke overmatige transpiratie bij de menopauze.

Meer over

Overgang of menopauze
Opvliegers
Nachtelijke opvliegers
Overgang en zweten
Overgang en gewichtstoename
Overgang en oestrogeen
Hormonale disbalans
Overgangsklachten
Overgangsverschijnselen
Vermoeidheid
Menstruatie in de overgang
Leeftijd overgang

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>