A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

6 voordelen van de overgang!

door Marina Cluysen, op 30 juni 2016, Lifestyle
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Voordelen-overgang

Als je op internet over de overgang leest, of andere vrouwen erover hoort vertellen, lijkt het haast of er enkel nadelen verbonden zijn aan de overgang. Alleen de hormoonschommelingen en bijhorende klachten komen aan bod! Tuurlijk: de overgang is niet altijd prettig! Maar het is echt wel veel meer dan alleen maar opvliegers en stemmingswisselingen! Daarom zetten we vandaag 6 voordelen van de overgang op een rijtje. Leve de overgang ;)!

1. Bye, bye maandverband en tampons!

Al sinds je tienerjaren sleur jij maandelijks met tampons en maandverband en krijg je af te rekenen met de daarbij horende kwaaltjes zoals hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, buikkrampen, … . Maar nu niet langer! Na de overgang kom je namelijk in de postmenopauze terecht en is je laatste menstruatie achter de rug. En dat wilt dus zeggen dat je niet langer hoeft te sleuren met tampons en dat de bijhorende buikkrampen etc. verleden tijd zijn. Lekker makkelijk!

Voordelen-overgang-maandverband

2. Je krijgt meer levenswijsheid

Tijdens de overgang neemt ook je levenswijsheid toe! Je krijgt een andere kijk op het leven, leert beter relativeren en wordt in het algemeen wat wijzer. Niet slecht, toch?

3. Jij staat eindelijk op nummer 1

Wanneer je in de overgang komt, neemt je zorg-reflex af. Net op tijd, want je kinderen gaan meestal ook rond deze periode het huis uit. Hoog tijd dus om aan jezelf te denken en jezelf op nummer 1 te plaatsen. Doe waar jij zin in hebt, maak het jezelf zo aangenaam mogelijk en denk lekker aan jezelf: jij bent het toch ook waard om goed voor gezorgd te worden? En die goede zorgen, moeten in de eerste plaats van jezelf komen!

Voordelen-overgang-tijd-voor-jezelf

4. Nieuwe fase, nieuwe kansen

In de overgangsjaren leer je jezelf als vrouw eindelijk écht kennen. En dat houdt vaak in dat je ook nieuwe zaken over jezelf ontdekt. Misschien bemerk je nu pas eindelijk hoeveel je van de natuur houdt? Of hoe graag je een bepaalde hobby doet… Of je krijgt meer verantwoordelijkheid op je werk. Het belangrijkste is dat je iets doet met deze nieuwe interesses en kansen. Tijd om jezelf te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je zou niet de eerste zijn die haar leven helemaal omgooit onder invloed van de overgangsjaren! Het is namelijk nooit te laat voor verandering en om nieuwe kansen aan te gaan. Maak er het beste van :).

5. Meer seksueel plezier

Klinkt misschien wat tegenstrijdig voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte in de overgang. Maar eigenlijk zijn de overgangsjaren hét moment voor vrouwen om te genieten van seks. De kinderen zijn het huis uit, je hebt meer tijd voor jezelf en je partner en je kent je lichaam door en door. Daarnaast ben je op een leeftijd gekomen waarop je durft uit te komen voor je eigen mening én wensen. Ook in bed dus. En daardoor wordt de bedpret alleen maar groter!

TIP: last van vaginale droogheid? Multi-Gyn LiquiGel behandelt niet alleen vaginale droogheid, maar verlicht ook de symptomen en voorkomt terugkerende vaginale droogheid.

6. Weg met anticonceptiemiddelen

In de overgangsjaren kan je nog zwanger worden (zolang je je regels krijgt, ben je vruchtbaar!), maar eens je maandstonden een jaar uitblijven, ben je in de postmenopauze. En dat betekent dat je niet langer vruchtbaar bent. En dus ook dat je je lichaam niet langer hoeft te belasten met synthetische hormonen uit anticonceptiemiddelen en dat je eindelijk zorgeloos kan genieten van seks!

voordelen-overgang-vrouw

Ken jij zelf nog zo voordelen van de overgang? Laat hieronder van je horen!

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.