A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

De voordelen van meditatie bij stress door de overgang

door Marina Cluysen, op 22 september 2017, Lifestyle
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Voordelen van meditatie bij stress door de overgang

Stress is je ergste vijand in de overgang. Het doet bepaalde overgangsklachten (opvliegers!) namelijk toenemen en verergeren! Heb jij best wel wat last van stress en zit je in de overgang? Dan is het hoog tijd om wat meer ruimte te maken voor ontspanning. Bijvoorbeeld in de vorm van meditatie. Klinkt zweverig? Niet als je alle voordelen van meditatie bij stress door de overgang kent!

Degenen die mijn blog regelmatig lezen, hebben het woord ‘meditatie’ al vaker zien passeren. Maar nog niet vaak genoeg als je het mij vraagt. Ik kan niet benadrukken hoé belangrijk meditatie is bij stress door de overgang. Adrenaline en (fysieke en emotionele) stress hebben immers een negatieve impact op overgangsklachten.

Wanneer mediteren

De meesten onder ons zien op tegen de tijd die meditatie in beslag neemt. In een drukke agenda is het namelijk niet simpel om 30 minuten vrij te maken om te mediteren. We gaan dan ook massaal op zoek naar een snelle oplossing voor onze stressproblemen. Je mag meditatie echter niet zien als tijdsverlies!

’s Avonds een half uurtje mediteren heeft bij mij echt wonderen gedaan om stress in de overgang tegen te gaan. Je kan het vlak na het eten doen of vlak voor het slapengaan. Als je het voor het slapengaan doet, zal je trouwens ook een pak beter slapen omdat je helemaal ontspannen tussen de lakens kruipt.

Voordelen van meditatie bij stress door de overgang 2

De voordelen van meditatie bij stress in de overgang

Ik was dan ook zeer blij toen ik een artikel tegenkwam over een onderzoek rond meditatie en stress door de overgang. Onderzoekers ontdekten namelijk dat meditatie/relaxatie bijdraagt aan een beter werkend immuunsysteem. En het helpt je ook beter te slapen, vermindert depressieve en neerslachtige gevoelens en verlaagt je bloeddruk.

En nog belangrijker: het vermindert de aanmaak van cortisol, hét stresshormoon. Mooie resultaten dus als je bedenkt dat het je maar 30 minuutjes tijd kost!

Makkelijke meditatieoefening

Denk je dat meditatie moeilijk is? Dan ben je helemaal mis! Mediteren is erg makkelijk. En de voordelen zijn zo groot! Het enige dat je nodig hebt, is 30 minuutjes tijd, een plek waar je niet gestoord wordt en relaxerende muziek.

Op YouTube vind je allerlei meditatie-liedjes mét begeleiding erbij. Deze zijn trouwens mijn favoriet: doordat je wordt begeleid tijdens het mediteren, glijden je gedachten minder snel af.

Persoonlijk vind ik deze erg leuk: https://www.youtube.com/watch?v=6vO1wPAmiMQ

Minder stress dankzij de A.Vogel Stresscoach

Voel je je vaker onrustig, gespannen of gestresseerd? Dan is de A.Vogel Stresscoach net wat je nodig hebt. Het is belangrijk dat je leert om je op tijd en stond te ontspannen. Op die manier blijf je de stress immers de baas en blijf je in evenwicht. Vind jij het erg moeilijk om tijd te maken hiervoor? Of heb je helemaal geen idee hoe je hieraan begint? De A.Vogel Stresscoach neemt je bij de hand en toont je de weg naar een stressvrij leven. En dat in 3 simpele stappen!

Schrijf je gratis in voor de A.Vogel Stresscoach

Als je je inschrijft voor de A.Vogel Stresscoach, ontvang je de komende weken 3 mails met daarin de nodige tips & tricks om met stress om te gaan en ontspanningsoefeningen om jezelf te ontspannen.

stress - Stresscoach

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.