A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Verzorgingstips speciaal voor de rijpere huid

door Marina Cluysen, op 25 april 2017, Verzorging
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Huidverzorging rijpere huid

Gebruik jij al sinds jaar en dag dezelfde dag- en nachtcrème? En is je huidverzorgingsritueel ook nog geen spatje veranderd doorheen de jaren? Dan is het hoog tijd om je huidverzorging toch eens onder de loep te nemen. Een rijpere huid heeft immers andere noden dan een jonge huid. Deze verzorgingstips, speciaal voor de rijpere huid, voorzien je huid in al haar wensen.

Je denkt dan misschien wel dat je goed bezig bent door elke avond en ochtend flink te smeren, maar eigenlijk doe je er je huid niet echt een plezier mee. Toch niet als je nog steeds dezelfde crèmes en producten gebruikt, die je als twintiger ook al gebruikte.

Welke stoffen zijn belangrijk voor een oudere huid?

Een oudere huid heeft immers heel andere noden dan een jongere huid. Doorheen de jaren verliest je huid namelijk aan elasticiteit en veerkrachtigheid (door een verminderde aanmaak van collageen). En dat is niet het enige. De celvernieuwing verloopt met de jaren minder vlot (nieuwe cellen worden langzamer aangemaakt) en je huid wordt droger en dunner.

De belangrijkste stoffen voor een rijpere huid (en bij uitbreiding voor elk huidtype) zijn aminozuren. Aminozuren zijn simpel gezegd ‘bouwstoffen’ voor je huid: zij zijn verantwoordelijk voor de celvernieuwing.

De belangrijkste aminozuren voor een mooie huid zijn threonine (voor voldoende veerkracht en elasticiteit), serine (voor een gezonde huid), proline (om huidveroudering tegen te gaan) en glycine (voor een strakke huid).

Je huid en de overgang

Huidverzorging rijpere huid aminozuren

In de overgang kan je nog eens extra last krijgen van een droge huid. Door de afname van oestrogeen verandert de kwaliteit van je huid; de hoeveelheid collageen en elastine in de huid neemt af. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en stevig in de overgang. Ook is je huid minder goed in staat om vocht vast te houden met als gevolg dat de huid droger wordt en er meer rimpels komen.

Veel vrouwen in de menopauze klagen bijgevolg over een droge huid die trekkerig en geïrriteerd aanvoelt.

Verzorging rijpere huid

verzorging rijpere huid - Creme Symvita Een oudere, rijpere huid heeft dus een aangepaste verzorging nodig. Alles wat je huid nu nodig heeft, vind je eigenlijk terug in de 100% natuurlijke dagcrème van A.Vogel: Crème Symvita. De ingrediënten die hierin verwerkt zitten, staan stuk voor stuk bekend om hun diep voedende en hydraterende werking. De samenstelling is op maat gemaakt van de ouder worden huid.

De actieve ingrediënten zijn Symphytum officinale (smeerwortel) en viola tricolor (het driekleurig viooltje).

Smeerwortel wordt gebruikt omdat het de huid samentrekt en zorgt voor een betere doorstroming en optimale voeding. Daardoor voelt de huid terug strakker en ziet ze er ook weer strakker uit.  Bovendien maakt het rimpels minder diep en opvallend. De toevoeging van het driekleurig viooltje zorgt voor een zuiverende werking, waardoor afvalstoffen sneller uit het bloed verwijderd worden. En dat komt je huid natuurlijk alleen maar ten goede!

Crème Symvita is dus de ideale dagcrème voor een rijpere huid. Als nachtcrème kan je Crème Symphytum gebruiken. Deze nachtcrème is de perfecte aanvulling voor vrouwen in de overgang omdat hij specifiek inwerkt op een droge en schrale huid.

Meer over huidverzorging in de overgang.

Oudere huid verstevigen

Met bepaalde oefeningen kan je een oudere huid verstevigen. Deze vergen wat discipline, maar het resultaat mag er zijn! Mijn favoriete oefening om mijn huid te verstevigen is deze gezichtsoefening, specifiek bedoeld om neerhangende wenkbrauwen en voorhoofdsrimpels te voorkomen:

Plaats de zijkanten van je wijsvingers horizontaal tegen je voorhoofd, net boven je wenkbrauwen. De toppen van je wijsvingers raken elkaar. Hef je wenkbrauwen zo ver mogelijk op, met de bedoeling horizontale voorhoofdsrimpels te vormen. Houd de beweging van je wenkbrauwen tegen door met je vingers precies genoeg neerwaartse druk uit te oefenen.

Let op! De huid van je voorhoofd moet tijdens deze oefening onbeweeglijk blijven. Bestaande plooien of rimpels mogen niet worden geaccentueerd. Druk je huid bij de wenkbrauwen niet samen. Let er ook op dat je je bovenste oogleden niet naar beneden duwt.

Meer huidverstevigende oefeningen.

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.

Reacties

 • nadia pfaff, 2 maanden geleden

  Beste,

  wij zijn een woonzorgcentrum gelegen in een groene omgeving aan de rand van Antwerpen. Wij bieden voor 100 mensen zorg verzorging. Om onze bewoners van harte te verwelkomen geven wij hen een kleine attentie in de vorm van een geschenkmandje. Hierin zitten meestal enkele stalen van verzorgingsproducten. Omdat wij regelmatig een vernieuwing willen doen van ons pakket vragen wij of wij uw product mee in de kijker kunnen zetten. Hierdoor geeft u gratis reklame en leren de mensen jullie verschillende producten kennen.

  Hopend op een positief antwoord en een leuke samenwerking in de toekomst.

  Alvast bedankt

  Nadia Pfaff
  Logistiek directeur
  03/641.41.05

  • Marina Cluysen, 2 maanden geleden

   Dag Nadia, we sturen graag enkele staaltjes op. Geef het postadres door op avogel@biohorma.be aub. Groetjes aan al jullie bewoners van A.Vogel!