A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Ik heb erg veel last van vaginale afscheiding sinds ik in de overgang ben. Is dit normaal?

door Leen Steyaert, op 8 februari 2016, Q&A door Leen Steyaert
0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Vaginale afscheiding of vochtverlies is een veel voorkomende klacht waar heel wat vrouwen zich ongerust over maken. Ook tijdens de overgang. De hoeveelheid verlies verschilt van persoon tot persoon. Sommige vrouwen hebben veel kleurloos verlies en dit is heel normaal. Deze vaginale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig of witachtig en ruikt wat zuur of is geurloos. Als het opdroogt wordt het een beetje geel. Deze natuurlijke afscheiding reinigt de wand van de vagina en baarmoederhals.

Vaginale afscheiding: beïnvloedende factoren

Er zijn een aantal factoren die de vaginale afscheiding kunnen beïnvloeden: de maandelijkse eisprong, seksuele opwinding (geeft meer afscheiding) en de anticonceptiepil. Wanneer het vocht brokkelig, groengeel of sneeuwwit is en een visachtige geur heeft, is een controle noodzakelijk, want dit kan een teken zijn van een bacteriële of schimmelinfectie. Deze wildgroei kan ontstaan als gevolg van het gebruik van te veel zeep bij het wassen van  de intieme zone of te frequent wassen. Het tegenovergestelde kan ook waar zijn: een slechte hygiëne veroorzaakt ook infecties. Nauwsluitende kledij en het permanente gebruik van (geparfumeerde) inlegkruisjes of te lang je tampon laten steken zijn ook niet bevorderlijk. Ook antibioticagebruik of veelvuldige seksuele contacten kunnen de kans op schimmels vergroten.  

Deze problemen kunnen zich ook in de overgang voordoen. Bij vrouwen in de menopauze is de oorzaak vaak een ontsteking van de vagina (atrofische vaginitis) en het buitenste deel van de urinewegen. De reden hiervoor is het dunner worden van de vaginawand en het droger worden van de vagina. Dit kan gepaard gaan met pijn bij het plassen en vrijen en met afscheiding die erg bloederig kan zijn. Meestal wordt deze aandoening behandeld door het toedienen van plaatselijke oestrogenen (werkt zeer plaatselijk en kan de vaginawand snel verstevigen). Vrouwen met blaas- en plasproblemen hebben ook baat bij het gebruik van oestriol.

Multi-Gyn ActiGel: bij vaginale geurtjes, overmatige afscheiding, jeuk en irritatie

Multi-Gyn ActiGel is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De gel bevat plantaardige extracten die de vaginale flora optimaliseren en schadelijke MultiGyn-Actigel-vaginale-jeuk bacteriën op een natuurlijke wijze neutraliseren.

Multi-Gyn ActiGel behandelt niet alleen bacteriële vaginale ongemakken, maar verlicht ook de symptomen die ermee gepaard gaan en voorkomt dat het probleem terugkeert. Daarnaast vermindert het ook overmatige vaginale afscheiding.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

0

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.