A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Hoe merk je dat je in de overgang bent als je een spiraal hebt?

door Leen Steyaert, op 31 oktober 2015, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Met een koperspiraal dat geen hormonen bevat, merk je het snel als je in de overgang zit. Met een hormonenspiraal hebben vrouwen vaak wel klachten die lijken op overgangsklachten, omdat dit spiraal enkel progesteron bevat. Net daardoor hebben ook jongere vrouwen met een dergelijk spiraaltje soms klachten zoals hoofdpijn, pijnlijke borsten, hevige bloedingen, … door een onevenwicht tussen oestrogeen en progesteron.

Dalende vruchtbaarheid

De vruchtbaarheid daalt snel eens je de leeftijd van 40 voorbij bent, maar een zwangerschap op latere leeftijd kan je nooit uitsluiten. Anticonceptie (bv. in de vorm van een spiraal) blijft aangewezen als er geen kinderwens meer is. Zelfs als je in je overgang zit, is de kans op zwangerschap aanwezig. Pas als je een jaar geen menstruatie meer heb gehad ben je zeker dat je niet langer vruchtbaar bent.

Je gynaecoloog kan dit ook nog eens bevestigen a.d.h.v. een echografie of bloedtest.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.

Reacties

 • Rita, 2 jaar geleden

  Hallo, ik heb jaren de pil geslikt tot de inplantaat op de markt kwam en ik deze wilde maar toen hebben ze bij mij een mirena geplaatst omdat ik al enkele jaren geen menstruatie meer had. Deze heb ik verschillende keren hernieuwd en niets van overgang verschijnselen te merken tot enkele jaren geleden heb ik er geen meer gekregen omdat de genacoloog zei dat ik de overgang voorbij was maar nu beging ik opvliegers te krijgen en stinkend zweetgeur wat zeer vervelend is. Niemand wil mij terug een mirena geven omdat het te duur is en ik zou het niet meer nodig hebben en andere medicatie krijg ik ook niet hopelijk kun je me helpen.
  Groetjes Rita

  • Marina Cluysen, 2 jaar geleden

   Dag Rita, het is perfect normaal dat je nu opvliegers begint te krijgen. Geen nood er bestaat een zeer goed natuurlijk middel om die opvliegers onder controle te houden zodat je er minder last van hebt.
   Met Famosan Salvia van A.Vogel wordt het aantal en de intensiteit van je opvliegers flink verminderd. Daarnaast let je ook best wat op je voeding: vermijd pikante voeding, sterke koffie, alcohol en suikerrijke voeding.
   Deze zaken kunnen namelijk je opvliegers verergeren of in aantal doen toenemen. Met deze twee maatregelen zal je al gauw van je opvliegers verlost geraken en ook het probleem van het stinkend zweet zal hierdoor een stuk verminderen. Eigenlijk betekent die vieze geur dat je lichaam afvalstoffen aan het afvoeren is en dat is wel een goede zaak. Drink veel water, dan zal het zweet minder geconcentreerd zijn en dus minder stinken.