Hoe merk je dat je in de overgang bent als je een spiraal hebt?


Leen Steyaert

Met een koperspiraal dat geen hormonen bevat, merk je het snel als je in de overgang zit. Met een hormonenspiraal hebben vrouwen vaak wel klachten die lijken op overgangsklachten, omdat dit spiraal enkel progesteron bevat. Net daardoor hebben ook jongere vrouwen met een dergelijk spiraaltje soms klachten zoals hoofdpijn, pijnlijke borsten, hevige bloedingen, … door een onevenwicht tussen oestrogeen en progesteron.

Dalende vruchtbaarheid

De vruchtbaarheid daalt snel eens je de leeftijd van 40 voorbij bent, maar een zwangerschap op latere leeftijd kan je nooit uitsluiten. Anticonceptie (bv. in de vorm van een spiraal) blijft aangewezen als er geen kinderwens meer is. Zelfs als je in je overgang zit, is de kans op zwangerschap aanwezig. Pas als je een jaar geen menstruatie meer heb gehad ben je zeker dat je niet langer vruchtbaar bent.

Je gynaecoloog kan dit ook nog eens bevestigen a.d.h.v. een echografie of bloedtest.

Gezonde groeten,
Leen

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 29-05-2018

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>