Sinds ik in de overgang zit, heb ik een dikke buik. Toch ben ik niet bijgekomen. Hoe komt dit en wat doe ik eraan?

door Leen Steyaert, op 5 december 2016, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Vóór de overgang situeren de typische rondingen van vrouwen zich rond de dijen en billen. Onder invloed van je hormonen verandert dit: je krijgt meer buikvet en de rondingen ter hoogte van je dijen verminderen. Daardoor is je taille ook minder uitgesproken en kan je last krijgen van een dikke buik door de overgang. Ook als je niet bijkomt.

Hormoontherapie kan dit proces gedeeltelijk stopzetten. Met het ouder worden vertraagt echter ook je metabolisme, zodat je meer vetmassa opbouwt. Je lichaam heeft namelijk extra vetreserve nodig in de overgangsjaren om overgangsklachten tegen te gaan. Daardoor is het heel moeilijk om op gewicht te blijven in deze levensfase en de daarop volgende jaren.

dikke-buik-door-de-overgang

Voldoende lichaamsbeweging (voornamelijk krachttraining is efficiënt om buikvet te verbranden) en een gezond, minder calorierijk voedingspatroon zijn daarom essentieel.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.

Reacties

 • Marianne Van de Sompel, 1 jaar geleden

  Ik heb een droge vagina, wat pijn doet tijdens het vrijen.

  • Marina, 1 jaar geleden

   Dag Marianne, je kan dit verbeteren door extra omega 7 in te nemen. Dit zit bijvoorbeeld in duindoornolie. Vraag een goed supplement met duindoornolie aan je apotheker en doe een kuur van drie maanden. Indien je ook nog andere klachten hebt zoals opvliegers, dan kan je ook kiezen voor A.Vogel Famosan Overgang Totaal. Die bevat ook duindoornolie maar verder ook nog andere heilzame planten tegen overgangsklachten zoals zilverkaars en soja. Dit is ook bij je apotheker verkrijgbaar. Verder kan je een goed glijmiddel gebruiken zoals Multi Gyn liquigel dat het vrijen onmiddellijk aangenamer maakt en de pijn voorkomt. Kijk voor meer uitleg over deze producten eens op http://www.avogel.be

 • Lucie, 1 jaar geleden

  Heeft hoge bloeddruk ook te maken met de overgang?