Sinds ik in de overgang ben, heb ik erg vaak last van een blaasontsteking. Kan dit op termijn kwaad?

door Leen Steyaert, op 5 december 2015, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Bij vrouwen is de kans op blaasontstekingen groter dan bij mannen doordat hun urinebuis kleiner is en dichter bij de vagina en de anus zit. Hierdoor kunnen er gemakkelijker bacteriën in de blaas komen.
Tijdens de menopauze valt de productie van eicellen stil. De hoeveelheid progesteron en oestrogeen daalt waardoor de zuurtegraad in de vagina vermindert. Daardoor ben je minder beschermd tegen bacteriën. Door de relaxatie van de urinebuis gaat die meer openstaan en kan een blaasontsteking in de hand gewerkt worden.

Chronische blaasontsteking

Chronische blaasontstekingen kunnen leiden tot nierbekkenontsteking omdat de infectie op kan stijgen van de blaas naar de hoger gelegen urinewegen. Koorts en rillingen zijn de meest directe symptomen. Antibiotica toedienen is dan noodzakelijk.
Bij chronische blaasinfecties kunnen veenbessen uitkomst bieden. Zij houden verdere infecties tegen door de verandering van de zuurtegraad.

Cranberry Monarda met veenbessen

Cranberry Monarda van A.Vogel is een krachtige 3-in-1 formule Cranberry-Monarda met Solidago virgaurea (echte guldenroede)  voor een optimaal urinecomfort of plascomfort. Het helpt snel bij het handhaven van gezonde urinewegen en draagt bij tot het normaal functioneren ervan.

Cranberry Monarda bevat 7.500 mg cranberries (veenbessen) met 35% organische zuren en ondersteunt daarmee een gezond milieu in de onderste urinewegen.

Eén of twee tabletten per dag zijn voldoende.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.