Is er een link tussen schildklierproblemen en de overgang?


Leen Steyaert

Schildklierproblemen en menopauze gaan soms hand in hand omdat ze beide te maken hebben met hormonen. Schildklierproblemen kunnen dezelfde klachten geven als overgangsklachten en worden daarom vaak aan elkaar gerelateerd. Precies daarom wordt een verstoring van de schildklier vaak pas in de periode van de menopauze ontdekt. De hormonen van de schildkier hebben invloed op je lichamelijke en emotionele welbevinden.

Symptomen schildklierproblemen

Schildklierproblemen hebben een effect op je gewicht en je concentratie en kunnen je een droge huid of haaruitval  bezorgen.

Ze kunnen je angstig depressief, kouwelijk of onzeker maken en je kan geconstipeerd geraken.
Omdat overgangsklachten net kunnen versterkt worden door een traag werkende schildkier kan je door dit  probleem te behandelen overgangsklachten soms verminderen of zelfs vermijden.

Jammer genoeg worden schildklierklachten niet altijd herkend en blijven ze vaak onbehandeld.

Gezonde groeten,
Leen

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 29-05-2018

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>