Ik heb de laatste tijd pijn bij het vrijen. Heeft dit ook met de overgang te maken?

door Leen Steyaert, op 28 november 2015, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Pijn bij het vrijen (dyspareunie) kan verschillende oorzaken hebben. Het kan jouw relatie seksueel en emotioneel onder druk zetten . De pijn kan veroorzaakt worden doordat er kleine wondjes ontstaan omdat de vagina te droog is; dit is een gevolg van de menopauze .

Pijn bij het vrijen door vaginale droogheid

Veel leed kan verholpen worden door glijmiddel te gebruiken. Duindoornolie heeft een positief effect bij een droge huid, ogen, vagina en mond. Het hydrateert bovendien niet alleen de slijmvliezen maar ook je huid.

Vaginale droogheid? Multi-Gyn LiquiGel helpt snel!

Multi-Gyn LiquiGel is een gel gebaseerd MultiGyn-liquigel-vaginale-droogheid op natuurlijk ingrediënten en bevat, naast plantaardige extracten, ook glycerine van plantaardige oorsprong. Dit vult het natuurlijke vaginale vocht aan en zorgt voor een langdurige bevochtiging. Daarnaast beschermt Multi-Gyn LiquiGel de vaginale flora.

Multi-Gyn LiquiGel behandelt niet alleen vaginale droogheid, maar verlicht ook de symptomen en voorkomt terugkerende vaginale droogheid.

Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je voldoende water drinkt.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.

Reacties

  • Fabienne Van Brussel, 9 maanden geleden

    Ik heb al sedert geruime tijd last van gardnerella. Zeg maar jaren en ik heb de indruk dat het niet veel beter gaat nu ik in de overgang gekomen ben. Op aanraden van de menopauze gynaecoloog ben ik een hormonenbehandeling begonnen en eerlijk gezegd ik heb er absoluut geen spijt van. Flagyl helpt uiteraard maar een maand later heb ik wéér last van. Het heeft géén invloed met te veel of te weinig hygiëne of wat dan ook. Ik ben er helaas blijkbaar zéér gevoelig aan. Hebben jullie raad wat ik nog kan doen want ik word er écht gek van!

    • Marina Cluysen, 9 maanden geleden

      Dag Fabienne, Gardnerella veroorzaakt een bacteriële vaginose. Bacteriedodende middelen helpen inderdaad om de bacterie kwijt te geraken maar deze middelen beschadigen ook de vaginale flora zodat de zuurtegraad niet optimaal is en de vagina gevoelig blijft voor infecties allerhande. Omdat de vaginale flora niet in balans is, kan de bacterie dus weer snel toeslaan zoals je al ondervonden hebt. Het beste wat je kan doen is de vaginale flora weer in orde maken zodat bacteriën niet meer de overhand kunnen krijgen. Dat kan met Multi-Gyn FloraPlus. Zie op http://www.avogel.be voor meer info en bestellen van dit middel.