Sinds ik in de overgang zit, heb ik regelmatig last van duizeligheid. Is dat normaal?


Leen Steyaert

Duizeligheid is een vage klacht die veel oorzaken kan hebben. Veel vrouwen in de overgang hebben hier last van. Je bloeddruk kan te laag zijn waardoor je bij het opstaan vaak last hebt van duizeligheid. Of het evenwichtscentrum in je oren (achter je trommelvlies) kan door stress en vermoeidheid uit evenwicht zijn.

Ook kan duizeligheid ontstaan doordat je hyperventileert. Een klacht die op te lossen is door ademhalingsoefeningen te doen. Hyperventilatie geeft niet alleen duizeligheid als symptoom maar kan ook hartkloppingen en angstgevoelens opwekken. Dit in combinatie met hormonenschommelingen in de overgang kan duizeligheid heel oncomfortabel maken.

Indien deze klacht tijdens het moment van de overgang ontstaat is deze meestal tijdelijk en van voorbijgaande aard.

Gezonde groeten,
Leen

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 29-05-2018

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>