Moet ik extra voorzorgen nemen voor mijn huid wanneer ik in de zon kom tijdens de overgang?

door Leen Steyaert, op 7 juni 2016, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Oestrogeen is gunstig voor de huid. Tijdens de overgang schommelt de oestrogeenhoeveelheid, en is het belangrijk om de huid goed te voeden. Door het verminderde oestrogeenniveau wordt de huid namelijk droger en slapper. De huid kan nu gevoeliger worden voor invloeden van buitenaf en sneller verbranden. Blijf daarom liever uit de middagzon en bescherm je met zonnecrème, een hoedje en parasol. Geniet ook van de zon want ze is de grootste leverancier van energie en vitamine D.

Gezonde groeten,
Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.

Reacties

  • Els, 2 jaar geleden

    Beste Leen,Ik ben bijna 52 jr en in overgang. De arts heeft me estrogel voorgeschreven tegen het nachtelijk zweten. Het helpt een beetje. Ik heb geen baarmoeder meer sedert mijn 30 jaar. De laatste maanden heb ik enorm.last van zware, gloeiende, drukkende, opgezwollen onderbrengen en voeten. Het kan op de weegschaal tot 3 kg verschillen. De vraag is , is dit te wijten aan de estrogel, de menopauze zelf…? Wat kan ik beste doen?Alvast bedankt voor je antwoordGrtjs, Els

    • Marina Cluysen, 2 jaar geleden

      Dag Els, Estrogel kan opvliegers en vaginale ongemakken verlichten maar het middel heeft wel wat bijwerkingen. Oa het bevordert het ophouden van vocht. Als het zo extreem is dat je 3 kg extra weegt, zou ik toch aan de dokter vragen of je met die Estrogel mag stoppen. Je kan dan overstappen op een natuurlijk middel om je menopauzeklachten te verlichten. Bijvoorbeeld een middel met salie helpt zeer goed tegen opvliegers en heeft geen bjiwerkingen. Soja- en zilverkaarsextracten zijn minder geschikt voor jou. Om je benen en voeten te ontzwellen kan je een middel nemen dat de vochthuishouding helpt regelen zoals Solidago Forte. Dit bevat guldenroede en staat bekend om zijn vochtafdrijvende werking. Het kruid stimuleert de nieren. Belangrijk is wel dat je veel drinkt omdat het water dat je drinkt het stilstaande water in je benen en voeten helpt wegspoelen. Leg je benen ook altijd hoger als je zit of ligt. Je kan ook wisselbaden nemen of met een sproeier met warm water je benen en voeten afspoelen en af en toe enkele seconden onderbreken om met koud water te sproeien. Dit versterkt de aders, doet ze samentrekken en bevordert de vochtafdrijving. Beweeg voldoende om je beenspieren aan het werk te zetten. Die masseren op hun beurt de bloedvaten en ook dit is gunstig tegen oedeem. Tot slot als je last hebt van spataders, neem dan elke dag een tablet Aesculaforce forte in. Ook dit helpt tegen oedeem in de voeten en onderbenen.