De weldaden van duindoorn


Leen Steyaert

De overgang is een periode die gekenmerkt wordt door verandering. Het is het begin van een compleet nieuwe levensfase. Los van de emotionele reacties die deze veranderingen teweegbrengen, komen er vaak ook heel wat lichamelijke klachten bij kijken. Ongeveer 2/3e van alle vrouwen in de overgang krijgt namelijk af te rekenen met overgangsklachten. Ook last van dergelijke klachten? Duindoorn helpt om deze te verzachten! Ontdek hier hoe dat komt.

Algemene klachten zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, een verstoorde hormoonhuishouding en vetstofwisseling, broze nagels, droge huid, … komen zeer vaak voor bij vrouwen in de overgang. Erg lastig!

Dit soort klachten kunnen je overgangsjaren nog een stuk moeilijker maken dan ze al zijn. Zeker als je er niets aan doet. Want hoewel de overgang 100% natuurlijk is, zijn je overgangsklachten dat niet. Verzachten is dus de boodschap! En, goed nieuws, de natuur helpt je daarbij een handje.

De kracht van duindoorn

Duindoorn-overgangsklachten

De kustbewoners onder ons kennen de duindoornplant met zijn vrolijke, oranje besjes ongetwijfeld! Die besjes zijn een belangrijke bron van onmisbare voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Kleine vitaminebommetjes als het ware!

De besjes van de duindoorn hebben diverse positieve effecten op de gezondheid. Zo schieten ze te hulp bij spijsverteringsproblemen en reumatische aandoeningen. Maar ook bij overgangsklachten is de duindoorn een goede partner in crime. Het helpt namelijk bij een droge huid, ogen, vagina en mond (oftewel droge slijmvliezen), veelvoorkomende klachten tijdens de overgangsjaren.

Droge slijmvliezen in de overgang

Droge slijmvliezen (huid, ogen, neus, vagina, mond) zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen in de overgangsjaren. Een daling in de oestrogeenproductie is de oorzaak. Daardoor drogen de slijmvliezen uit en krijg je last van een droge mond, ogen en vagina. Ook neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. Hierdoor wordt deze minder elastisch en verliest hij aan stevigheid. En je huid is daardoor minder goed in staat om vocht vast te houden. Gevolg? Een drogere huid en meer rimpelvorming.

Stuk voor stuk vervelende klachten. Maar gelukkig kan je deze dankzij het gebruik van duindoorn grotendeels verhelpen.

Duindoorn-huid

Overgangsklachten behandelen met duindoorn

Ongeveer 2/3e van alle vrouwen in de overgang krijgt af te rekenen met overgangsklachten. Toch ondernemen slechts weinig vrouwen iets om deze klachten te verlichten. De angst om het natuurlijke overgangsproces te verstoren, is te groot. Zonde, want natuurlijke producten kunnen de overgangsjaren een stuk aangenamer maken. Ze verzachten je klachten, maar laten het natuurlijke proces ongemoeid.

Famosan-Overgang-TotaalFamosan Overgang Totaal is zo’n 100% natuurlijk middel dat algemene overgangsklachten (zoals droger wordende slijmvliezen) helpt te verzachten. Het bevat een krachtige combinatie van plantenextracten en mineralen die een brede ondersteuning geven bij overgangsklachten. Zo bevat het duindoornbes wat helpt bij een droge huid, ogen, droge vagina en mond. Daarnaast zit er ook Zilverkaars in om je lichaam te ondersteunen en in balans te houden. Ook gaat het opvliegers tegen.

De zink die erin zit draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en (vet)stofwisseling en een gezonde huid, haar en nagels. De magnesium ten laatste zorgt ervoor dat je je prettig en energiek blijft voelen tijdens de overgangsjaren.

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 18,99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 13-03-2018

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>