A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Sinds ik in de overgang zit, heb ik regelmatig last van constipatie. Wat kan ik het beste doen tegen constipatie in de overgang?

door Leen Steyaert, op 9 mei 2017, Q&A door Leen Steyaert

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Q&A overgang

Hoewel constipatie een probleem is dat iedereen kan treffen, is het opvallend dat vooral vrouwen in de overgang hier gevoelig voor zijn. De oorzaak kan ook hier weer gevonden worden in de veranderende hormoonhuishouding. De werking van je darmen wordt namelijk onder andere bepaald door je hormonen.

Wanneer je in de overgang bent, gaan je hormonen schommelen en raken je darmen van slag. Daardoor gaan ze trager werken en blijft je stoelgang dus langer aanwezig in je lichaam. Zo wordt er meer vocht onttrokken aan de stoelgang. Wanneer je dan naar het toilet gaat, is de ontlasting harder dan normaal. Dit resulteert in een moeizame en pijnlijke ontlasting.

Tips bij verstopte darmen in de overgang

Overgang en constipatie - tips

Problemen met constipatie, of verstopte darmen, kan je aanpakken door voldoende te bewegen, veel water te drinken en veel vezels te eten. Door te bewegen, kom ook je darmen in beweging. Net wat je nodig hebt als je last hebt van een verstopping van de darmen!

Eet elke dag twee gedroogde (geweekte) pruimen. Deze bevatten immers stoffen die je stoelgang op zachte wijze effectief bevorderen. Daarnaast kan je gebruik maken van zink. Zink is betrokken bij het metabolisme van eiwitten, vetten en koolhydraten. Indien jouw constipatie (deels) veroorzaakt wordt door de slechte vertering van eiwitten en koolhydraten, dan kan zink daar een positieve invloed op hebben.

Ook bij een gebrek aan vitamine B1, B5, B6, kalium en magnesium kan je meer last hebben van constipatie. Een kuur met deze vitaminen en mineralen kan je verstopping helpen oplossen.

Overgang en constipatie: producthulp

Overgang en constipatie producthulpJe kan ook gebruik maken van Linoforce van A.Vogel. Dit is een zuiver natuurlijk middel op basis van lijnzaad. Het helpt de ontlasting zachter te maken en zorgt voor een regelmatige transit. Het belangrijkste ingrediënt is lijnzaad. Daarnaast bevat Linoforce twee andere natuurlijke bestanddelen die de darmwerking en een regelmatige stoelgang ondersteunen.

Meer over constipatie en de overgang >>

Gezonde groeten, 

Leen

Vond je dit artikel interessant? Misschien vinden jouw vrienden dat ook… Deel het snel!

Vond je dit artikel interessant? Laat hier je beoordeling achter en help zo andere internetgebruikers!

Uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ hier de letters die je in het kadertje hierboven ziet staan.