A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Alcohol en de overgang: waarom is alcohol nu extra slecht?

door Leen Steyaert, op 11 december 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Veel vrouwen beseffen niet dat alcohol en de overgang een slechte combinatie is. Zelfs als je helemaal niet veel drinkt, kan het gebruik van alcohol in de overgang extra overgangsklachten uitlokken. De meeste vrouwen leggen wel de link als ze tijdelijk minder drinken of stoppen met drinken. Ze merken dan dat hun klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Hier lees je alles over de gevolgen van alcohol en de overgang en het effect van alcohol op je overgangsklachten.

Het karakter van mijn vrouw lijkt veranderd sinds ze in de overgang is. Ze reageert soms uit het niets geprikkeld, geïrriteerd, … Hoe kan ik omgaan met de stemmingswisselingen van mijn partner?

door Leen Steyaert, op 29 november 2017, Q&A door Leen Steyaert
Q&A overgang

Hormoonschommelingen in de overgang kunnen stemmingswisselingen veroorzaken. Daardoor kan je vrouw inderdaad extra prikkelbaar zijn of uit het niets geïrriteerd reageren. Vrouwen met het premenstrueel syndroom (PMS) hebben vaak tijdens hun vruchtbare jaren ook al last gehad van moodswings. Het zijn zelfs die vrouwen die ook het meeste last hebben van hun menopauze. De oorzaak is de verminderde progesteron-productie tijdens de overgang. Net dit hormoon brengt rust in je leven. Ontdek hier hoe je kan omgaan met stemmingswisselingen van je partner … Lees verder!

Rimpels in de overgang: 6 tips om je huid te verzorgen

door Marina Cluysen, op 20 november 2017, Verzorging
Rimpels in de overgang

Vrouwen hebben een streepje voor (of eigenlijk net minder ;-)) op mannen als het om rimpels gaat. Or toch tot ze in de overgang gaan. Vrouwen krijgen pas op latere leeftijd rimpels dan mannen. Wanneer de menopauze voorbij is, hebben we de mannen doorgaans echter helemaal ingehaald. Rimpels komen pas echt goed door in de overgang. Wil jij je perzikhuidje toch nog wat langer behouden? Deze 6 tips bij rimpels in de overgang houden je huid langer strak en jeugdig.

Borstweefseltherapie: de oplossing bij pijnlijke borsten

door Leen Steyaert, op 14 november 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Ook al eens gemerkt dat je borsten meer gespannen en/of pijnlijk aanvoelen rond je menstruatie? Of tijdens een zwangerschap… Borsten reageren op hormonale veranderingen. Ook tijdens de overgang zullen hormonale veranderingen invloed hebben op je borsten, met klachten tot gevolg. Borstweefseltherapie is gericht op het verminderen van deze klachten. Het is een nieuwe therapie die nog relatief onbekend is, maar veelbelovende resultaten boekt.

De invloed van het circadiaans ritme op je hormonen

door Leen Steyaert, op 27 oktober 2017, Topic van de maand
Circadiaans ritme

Het circadiaanse ritme is het bekendste en meest algemene interne ritme van veel levende organismen. Het is genetisch bepaald en is (net zoals je lichaamslengte, de kleur van je ogen of je karakter) verschillend van persoon tot persoon. Je circadiaans ritme heeft zelfs een invloed op je hormonen. Meer bepaald de hormoonproductie. En zo is er zelfs een link tussen het circadiaans ritme en de overgang. De uurwisseling met het winteruur heeft een grote invloed op je circadiaans ritme, waardoor je nu meer last kan krijgen van je overgangsklachten.

Sinds ik in de overgang ben, heb ik vaak last van koude rillingen. Komt dat vaker voor? Hoe komt dit en wat kan ik eraan doen?

door Leen Steyaert, op 17 oktober 2017, Q&A door Leen Steyaert
Q&A overgang

Tijdens de overgang is je innerlijke thermostaat ontregeld door de hormoonschommelingen. Als je  lichaamstemperatuur volkomen normaal is, denkt dit regelcentrum (dat gevestigd is in de hypothalamus) plotseling dat je het te warm hebt en gaat je lichaam willen afkoelen. Dit gebeurt door het plots verwijden van … Lees verder!

De voordelen van meditatie bij stress door de overgang

door Marina Cluysen, op 22 september 2017, Lifestyle
Voordelen van meditatie bij stress door de overgang

Stress is je ergste vijand in de overgang. Het doet bepaalde overgangsklachten (opvliegers!) namelijk toenemen en verergeren! Heb jij best wel wat last van stress en zit je in de overgang? Dan is het hoog tijd om wat meer ruimte te maken voor ontspanning. Bijvoorbeeld in de vorm van meditatie. Klinkt zweverig? Niet als je alle voordelen van meditatie bij stress door de overgang kent!

Tips bij pijnlijke gewrichten door de overgang

door Leen Steyaert, op 4 september 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Tijdens de overgang is je lichaam op zoek naar een nieuw evenwicht en dat is niet altijd even gemakkelijk. Een veelgehoorde klacht tijdens de overgang zijn gewrichtsklachten, pijnen en artritis (gewrichtsontsteking). Veel heeft te maken met de schommelende oestrogeenspiegels in je bloed (zoals bij alle klachten tijdens de overgang), maar ook je leeftijd speelt een rol. Rond de middelbare leeftijd treden allerlei pijntjes op die er voorheen niet waren. Heb jij last van pijnlijke gewrichten door de overgang? Bekijk dan zeker mijn tips!

10 redenen om meer water te drinken tijdens de overgang

door Marina Cluysen, op 17 augustus 2017, Verzorging
meer water drinken tijdens de overgang

Kom je wel eens vaker langs op deze blog? Dan heb je vast al gezien dat ik regelmatig het belang benadruk van voldoende water drinken. Je lichaam heeft water echt nodig om optimaal te functioneren. Het is immers de brandstof voor talloze lichaamsprocessen. Maar zeker in de overgang is water erg belangrijk. Ik geef je vandaag 10 redenen om meer water te drinken tijdens de overgang.

1 2 3 8