A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

Werken en de overgang: de invloed van de overgang op je werk

door Leen Steyaert, op 11 april 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Als je de overgang als heel zwaar ervaart, kan zich dat op veel vlakken laten voelen. Zo heeft de overgang een invloed op je relatie en je eigen zelfbeeld, maar ook op je werk. Ongeveer één derde van alle vrouwen in de overgang voelt zich lusteloos, opgebrand, … en moet zich echt naar het werk slepen. De symptomen die je op dat moment ervaart, lijken op die van een burn-out. Maar kan de menopauze ook echt een burn-out veroorzaken? Met andere woorden: <strong>wat is de invloed van de overgang op je werk</strong>?

Gezond snacken tijdens de overgang: tips en recepten

door Marina Cluysen, op 14 maart 2017, Voeding
Gezond snacken tijdens de overgang

Gezond snacken… Dat is eigenlijk het beste van twee werelden :-). Je kan genieten van iets lekkers én het is nog gezond ook! Zeker in de overgang is het belangrijk om goed na te denken over je tussendoortjes. De kilo’s blijven in deze levensfase immers sneller aan je plakken. Daarom geef ik je vandaag enkele tips en recepten om gezond snacken tijdens de overgang mogelijk te maken!

De relatie tussen PMS en overgangsklachten

door Marina Cluysen, op 27 februari 2017, Verzorging
PMS

Zo’n 25% van de vrouwen heeft er mee te maken: PMS of PMS-achtige klachten. PMS (oftewel Premenstrueel Syndroom) is een verzameling klachten die vlak voor de menstruatie optreden. Buikpijn, hoofdpijn, prikkelbare en neerslachtige gevoelens zijn de meest gekende PMS-klachten. Uit onderzoek blijkt dat de mate waarin je last hebt van PMS-klachten kan voorspellen hoe jouw overgang zal verlopen.

Seks en de overgang: bedtips voor mannen!

door Marina Cluysen, op 13 februari 2017, Lifestyle
bedtips voor mannen

Seks en de overgang is voor veel koppels een moeilijke combinatie. Veel vrouwen krijgen namelijk te maken met een verminderd libido in deze levensfase of vinden seks zelfs pijnlijk. Toch kan seks ook in de overgang nog heel plezierig zijn! Soms is het gewoon een kwestie van zin maken en weten op welke knopjes er geduwd moet worden. Deze bedtips voor mannen brengen terug plezier in de slaapkamer!

Tips bij een verminderd libido door de overgang

door Leen Steyaert, op 6 februari 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Als het over de menopauze gaat, stellen veel vrouwen zich vragen rond hun libido: ze zien hun libido met de jaren afzwakken en zijn soms bang om hun libido helemaal te verliezen. Sommige vrouwen vinden het niet zo erg dat ze zelf niet meer zo veel behoefte hebben aan seks als in hun jonge jaren, maar maken zich wel zorgen over hun relatie omdat ze het moeilijk vinden om te blijven voldoen aan de seksuele verwachtingen van hun man. Andere vrouwen hebben juist niet genoeg aan louter aandacht en intimiteit en vinden een hartstochtelijk seksleven heel belangrijk. Deze tips bij een verminderd libido door de overgang kunnen in dat geval uitkomst bieden.

Overgang en ernstige vermoeidheid: dit kan je eraan doen!

door Marina Cluysen, op 16 januari 2017, Verzorging
overgang en ernstige vermoeidheid

De overgang is voor veel vrouwen een erg intense periode. Alle veranderingen die je lichaam doormaakt, kosten energie. Veel energie. In de overgang kan ernstige vermoeidheid daardoor optreden. Je lichaam heeft immers al z’n kracht nodig om alle mentale en lichamelijke veranderingen op te vangen. Zijn de overgang en ernstige vermoeidheid voor jou ook zo’n probleem? Dit kan je er aan doen…

Ik wil graag terug beginnen sporten maar heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Zijn er sporten die je beter niet doet als je in de menopauze bent? En wat is dan wel een goede sport?

door Marina Cluysen, op 3 januari 2017, Q&A door Leen Steyaert
Q&A overgang

In de overgang krijgen veel vrouwen te maken met gewichtstoename en een buikje. Uiteraard wil je daar liefst zo snel mogelijk weer vanaf of wil je het toch zoveel mogelijk onder controle houden. Op je eten letten is dan ook een eerste slimme zet, maar ook meer … Lees verder!

Overgang en depressie: herken de signalen en ontdek hoe je er best mee omgaat

door Leen Steyaert, op 2 januari 2017, Topic van de maand
Topic Leen Steyaert

Sommige vrouwen in de premenopauze hebben last van stemmingswisselingen en huilbuien. Daardoor ontstaan conflicten met hun omgeving en herkennen ze zichzelf haast niet meer. Daarbovenop zijn ze vergeetachtig, verstrooid en neerslachtig. Na een bezoekje aan hun huisarts worden ze naar huis gestuurd met antidepressiva. Maar ben je in dat geval werkelijk depressief? Of zit je misschien gewoon in een midlifecrisis? Kunnen je hormonen de oorzaak zijn? of beeld je je iets in?

Veel voorkomende darmproblemen tijdens de overgang

door Marina Cluysen, op 12 december 2016, Verzorging
darmproblemen

De overgang? Die doet iets met je! Maar daar was je je vast al van bewust… Opvliegers, stemmingswisselingen, en gewichtstoename zijn het levende bewijs daarvan. Maar ook darmproblemen tijdens de overgang zijn echt veelvoorkomend. Alleen linken de meeste vrouwen het ene niet aan het andere. Vandaag bekijk ik de meest voorkomende darmproblemen door de overgang even in detail. En ik zou mezelf niet zijn als ik niet ook nog wat tips voor je had om deze darmklachten aan te pakken :-)!

Last van haaruitval en droog haar? Misschien is de overgang de schuldige…

door Marina Cluysen, op 6 december 2016, Verzorging
haaruitval

Zelf had ik best wel wat last van haaruitval in de overgang. Wanneer ik m’n haren borstelde, zaten er steeds weer heel veel haren in de borstel. Veel meer dan vroeger! En m’n kinderen wezen me er dan weer meermaals op dat er zoveel haren op mijn trui of jas hingen… Gelukkig is haaruitval in de overgang niet abnormaal. Geen reden tot paniek dus! Maar het is natuurlijk wel fijn om te weten wat die haaruitval veroorzaakt én wat je kan doen om droog haar terug een boost te geven!

1 2 3 7