Opvliegers: hoe ga je ermee om?

De meeste vrouwen in de overgang hebben regelmatig last van opvliegers. Opvliegers zijn plotselinge warmteopwellingen die heel hevig kunnen aanvoelen en soms gepaard gaan met andere overgangsklachten zoals hartkloppingen en zweten. Vooral ’s nachts kunnen opvliegers best lastig zijn. Gevaarlijk zijn ze niet. Meestal duren opvliegers een dertigtal seconden tot enkele minuten.

Vrouwen hebben het meeste last van opvliegers tijdens de perimenopauze (het moment waarop de menstruatie onregelmatiger wordt tot ongeveer 1 jaar na de menopauze). De frequentie van de opvliegers neemt geleidelijk aan af. Tien jaar na de menopauze heeft nog slechts 5% van de vrouwen hier vaak last van.

Opvliegers worden door veel vrouwen aangeduid als de meest lastige overgangsklacht. Maar er zijn heel wat  manieren om opvliegers te verminderen.

In de overgang?

 

Gelukkig bestaan er ook heel wat natuurlijke methoden om overgangsklachten te behandelen. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat het overgangsproces zelf intact blijft. Soms kan het wel even duren voor de behandeling aanslaat; de natuur heeft tijd nodig. Hou in elk geval steeds je arts op de hoogte van alle (natuurlijke) behandelingen die je volgt.

Anderen kochten ook

60st

€ 19.99

Plaats in winkelwagen

Famosan Salvia

Helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Veilig langdurig te gebruiken - zonder …
Meer weten

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>