A.Vogel Blog

Taal/Langue

Dossier vaginale klachten
A.Vogel, jouw natuurlijke hulp

Intieme vraag? Persoonlijk advies!
  • Welk product bij vaginale klachten?

    Kies hier het juiste product bij jouw vaginale klachten als jeuk, droogheid of abnormale vaginale afscheiding. Productadvies>

  • Multi-Gyn Actigel

    Multi-Gyn Actigel behandelt bacteriële vaginale ongemakken en vermindert onaangename geur en afscheiding. Klik hier!

  • Intieme vraag? Persoonlijk advies

    Onze specialisten helpen je bij al jouw vragen over vaginale klachten. Klik hier voor contact en meer informatie.

Home / Klachten / Dossier vaginale klachten

Dossier vaginale klachten

Elke vrouw beschikt over vaginale flora. Dit is een uitgebalanceerd eco-systeem van bacteriën en schimmels in de vagina. Het beschermt de slijmvliezen van de vagina en houdt je vagina gezond. In de vagina zijn het de melkzuurproducerende bacteriën 'Lactobacillen' die in principe overheersen. Zij zorgen immers voor een goede zuurgraad in de vagina zodat alleen de juiste bacteriën kunnen overleven. 

Als de vaginale flora verstoord raakt, kan een vrouw last krijgen van vaginale klachten. Er zijn meerdere oorzaken van een verstoorde vaginale flora. Een foutieve, gebrekkige of juist overmatige intieme hygiëne kan een disbalans veroorzaken.

De vagina is erg gevoelig en vatbaar voor irritaties. Zeker het wassen met zeep kan invloed hebben op de natuurlijke vaginale flora. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een mild, zeepvrij product. Ook is het belangrijk om tijdens de menstruatie tampons en maandverband regelmatig te vervangen om irritaties te voorkomen.

vaginale klachten

Meest voorkomende vaginale klachten

De meest voorkomende vaginale klachten bij een verstoorde vaginale flora zijn:

De symptomen die hier meestal mee gepaard gaan, zijn:

Veel vrouwen denken bij vaginale klachten automatisch aan een vaginale schimmelinfectie. Een "Bacteriële Vaginose" (oftewel bacteriële vaginale infectie) is bij veel vrouwen onbekend. Toch komt de bacteriële vaginale infectie vaker voor dan een vaginale schimmelinfectie.

Beide aandoeningen kan je zelf behandelen en voorkomen. Als de klachten aanhouden moet je altijd een arts raadplegen.

Producthulp vaginale klachten

Producthulp bij vaginale klachten

Afhankelijk van je vaginale klachten, kan je een ander product gebruiken om de klachten aan te pakken.

Twijfel je over de oorzaak van je klachten? Gebruik dan onze productzoeker: deze toont je, aan de hand van je klachten, welk product het beste past bij jouw probleem.

Producthulp>

vaginale klachten

A.Vogel: ambassadeur van de natuurlijke Multi-Gyn producten

Multi-Gyn producten optimaliseren de vaginale flora op een natuurlijke wijze. Ze verlichten vaginale ongemakken door slechte bacteriën en schimmels te neutraliseren, zodat de goede lactobacillen weer de overhand kunnen krijgen.

Multi-Gyn behandelt deze vaginale ongemakken op effectieve wijze. De producten van Multi-Gyn ondersteunen een gezonde vaginale flora en bieden een optimale intieme hygiëne.

De producten van Multi-Gyn zijn klinisch getest en verkrijgbaar in 35 verschillende landen. Multi-Gyn producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van conserveermiddelen en alcohol. De producten kunnen in combinatie met medicatie gebruikt worden en tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Alle Multi-Gyn producten>

Laatste wijziging op deze pagina: 15-03-2017

0 artikelen in winkelwagentje