A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Hoe cholesterol verlagen op natuurlijke wijze?

Hoe cholesterol verlagen op natuurlijke wijze?

0

Je kan je cholesterol op natuurlijke wijze verlagen door het gebruik van knoflook. In knoflook zitten namelijk twee stoffen die een cholesterolverlagende werking hebben: allinase en alliine. Maar ook andere voedingsmiddelen hebben een positief effect op je cholesterol. Ontdek er hieronder meer over!

Wat is cholesterol?

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een belangrijke bouwstof voor cellen, gal en vitamine D, en wordt aangemaakt door de lever met behulp van verzadigde vetten. Het is een vetachtige stof die nodig is voor de bouw van celwanden in je lichaam.

Goede cholesterol en slechte cholesterol

Er is een verschil tussen goede en slechte cholesterol. Een hoge waarde van goede cholesterol is positief. Bij een hoger cijfer van slechte cholesterol moet je echter opletten. Het verhoogt namelijk de kans op hartklachten en aderverkalking. De ideale waarde ligt onder 200 mg/dl. Hierbij ligt de goede cholesterol (HDL) best boven 40 mg/dl en de slechte (LDL) onder 100 mg/dl.

Cholesterolgehalte onder controle houden

Slecht cholesterolgehalte onder controle houden

Om de slechte cholesterol binnen de perken te houden, kan je zelf heel wat ondernemen. Je voeding aanpassen is de eerste belangrijke stap.

Daarnaast is het nodig om regelmatig te bewegen: op die manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd en krijgen lichaamscellen meer zuurstof.

Heb je overgewicht? Probeer dan zeker enkele kilootjes af te vallen. Ook dat heeft een positief effect op je slechte cholesterolgehalte.

Je cholesterol verlagen met voeding

Slechte cholesterol verlagen op natuurlijke wijze met voeding

Er zijn een heel aantal voedingsmiddelen die een cholesterolverlagend effect hebben. Vezelrijke voeding en voeding rijk aan omega 3 vetzuren bijvoorbeeld. Zij mogen niet ontbreken in je dieet. Ook onderstaande voedingstips helpen je op de goede weg als je je slechte cholesterol op natuurlijke wijze wilt verlagen:

  • Geef de voorkeur aan producten met onverzadigde vetten, zoals plantaardige oliën, walnoten, vis en dieetmargarine. Plantaardige oliën die in de fabriek gehard zijn (dat wil zeggen dat ze een vaste vorm hebben gekregen) zijn door dit hardingsproces van meervoudig onverzadigde vetten veranderd in verzadigde vetten. Deze zijn te vermijden!
  • Beperk het gebruik van vet vlees en vleeswaren, snacks en koekjes.
  • Soja-eiwit, blauwe bessen, avocado, bonen, appels en donkergroene bladgroenten zoals spinazie moet je meermaals per week eten.
  • Voeg knoflook toe aan je gerechten. Het verhoogt de goede cholesterol en verlaagt de slechte cholesterol. Hetvoorkomt bovendien dat slechte cholesterol blijft hangen in de aderen. Nog een voordeel is dat het gunstig is voor de bloeddruk. Een extra teentje knoflook toevoegen aan je gerechten is dus echt een aanrader! Leer over het positieve effect van knoflook op je cholesterol lees je in ons artikel 'Je cholesterol verlagen dankzij knoflook'.
Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

Allisan van A.Vogel is een sterk geconcentreerd en gestandaardiseerd knoflookpreparaat dat geen knoflookgeur achterlaat. Het is goed voor de bloeddruk en heeft een positieve invloed op de cholesterol. Twee dragees per dag zijn voldoende om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 4000 mg te bereiken. 

Allisan bevat de twee voornaamste werkzame stoffen van knoflook: allinase en alliine. Zij zijn gestandaardiseerd én bevinden zich gescheiden in de dragee. Daardoor komen de stoffen pas met elkaar in contact ín je lichaam, waarna ze worden omgezet in allicine. Hierdoor is de invloed van Allisan dragees vele malen krachtiger dan bij knoflookpreparaten waarin deze scheiding niet wordt toegepast.

Laatste wijziging op deze pagina: 09-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje