A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

0

Je kan je cholesterol op natuurlijke wijze verlagen door het gebruik van knoflook. In knoflook zitten namelijk twee stoffen die een cholesterolverlagende werking hebben: allinase en alliine. Bij een inname van minimum 4000 mg knoflook per dag, ervaar je het positieve effect. Ontdek er hieronder meer over!

Het woord cholesterol heeft tegenwoordig een behoorlijk negatieve klank. Mensen willen koste wat kost hun cholesterol zo laag mogelijk houden. Nochtans is cholesterol wel degelijk nuttig. Vrijwel elke cel in het lichaam gebruikt het voor de bouw van zijn celwanden. De hersenen bestaan zelfs voor tien procent uit cholesterol! Het lichaam maakt deze vetachtige stof, die niet oplosbaar is in de lichaamsvochten, zelf aan.

Waarom dan zo'n ophef hierover? Dat komt doordat cholesterol uit meerdere soorten bestaat. En de ene is de andere niet. Met andere woorden: je hebt goede cholesterol en slechte cholesterol.

Wat is cholesterol?

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een belangrijke bouwstof voor cellen, gal en vitamine D, en wordt aangemaakt door de lever met behulp van verzadigde vetten. Het is een vetachtige stof die nodig is voor de bouw van celwanden in je lichaam. Er is een verschil tussen goede en slechte cholesterol. Een hoge waarde van goede cholesterol is positief. Bij een hoger cijfer van slechte cholesterol moet je echter opletten. Het verhoogt namelijk de kans op hartklachten en aderverkalking. De ideale waarde ligt onder 200 mg/dl. Hierbij ligt de goede cholesterol (HDL) best boven 40 mg/dl en de slechte (LDL) onder 100 mg/dl.

Cholesterolgehalte onder controle houden

Cholesterolgehalte onder controle houden

Om je cholesterolgehalte onder controle te houden (de slechte cholesterol), kan je zelf heel wat ondernemen. Je voeding aanpassen is de eerste belangrijke stap.

Daarnaast is het nodig om regelmatig te bewegen: op die manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd en krijgen lichaamscellen meer zuurstof.

Heb je overgewicht? Probeer dan zeker enkele kilootjes af te vallen. Ook dat heeft een positief effect op je cholesterolgehalte.

Je cholesterol verlagen met voeding

Je cholesterol verlagen met voeding

Sommige voedingsmiddelen bevatten nogal wat cholesterol. Voorbeelden daarvan zijn: eidooiers, niertjes, (kippen)lever, garnalen, paling, leverworst en leverpaté. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat cholesterol uit de voeding niet zoveel invloed heeft op het cholesterolgehalte, bevelen voedingsdeskundingen toch aan om zuinig om te springen met deze voedingsmiddelen.

Aan de andere kant heb je ook voedingsmiddelen die een cholesterolverlagend effect hebben. Vezelrijke voeding en voeding rijk aan omega 3 vetzuren mogen niet ontbreken in je dieet. Ook onderstaande voedingstips helpen je op de goede weg:

  • Geef de voorkeur aan producten met onverzadigde vetten, zoals plantaardige oliën, walnoten, vis en dieetmargarine. Plantaardige oliën die in de fabriek gehard zijn, dat wil zeggen dat ze een vaste vorm hebben gekregen, zijn door dit hardingsproces van meervoudig onverzadigde vetten veranderd in verzadigde verbindingen (het harden is namelijk het opvullen van de onverzadigde verbindingen met waterstof tot verzadigde verbindingen).
  • Beperk het gebruik van volvette zuivelproducten, vet vlees en vleeswaren, snacks en koekjes.
  • Soja-eiwit, blauwe bessen, avocado, bonen, appels en donkergroene bladgroenten zoals spinazie moet je meermaals per week eten.
  • Voeg knoflook toe aan je gerechten. Het verhoogt namelijk de goede cholesterol, verlaagt de slechte cholesterol en voorkomt dat deze blijft hangen in de aderen. Nog een voordeel is dat het gunstig is voor de bloeddruk. Een extra teentje knoflook toevoegen aan je gerechten is dus zeker positief!
Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

Hoe cholesterol verlagen op een natuurlijke wijze?

Allisan van A.Vogel is een sterk geconcentreerd en gestandaardiseerd knoflookpreparaat dat geen knoflookgeur achterlaat. Het is goed voor de bloeddruk en heeft een positieve invloed op de cholesterol. Twee dragees per dag zijn voldoende om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 4000 mg te bereiken. 

Allisan bevat de twee voornaamste werkzame stoffen van knoflook: allinase en alliine. Zij zijn bovendien gestandaardiseerd én bevinden zich gescheiden in de dragee. Daardoor komen de stoffen pas met elkaar in contact ín je lichaam, waarna ze worden omgezet in allicine. Hierdoor is de invloed van Allisan dragees vele malen krachtiger dan bij knoflookpreparaten waarin deze scheiding niet wordt toegepast.

Laatste wijziging op deze pagina: 12-10-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje