background

Natuurlijke zwangerschapshulp

Wanneer je zwanger bent, verandert je lichaam volop. Je kunt wat misselijk worden, je buik gaat groeien, je bent minder fit, jouw darmen gaan wat trager werken en de stoelgang kan moeilijker verlopen. Vervelende klachten, maar ze horen nu eenmaal bij een zwangerschap. Dat betekent echter niet dat je er niets tegen kunt doen. A.Vogel kent verschillende 100% natuurlijke producten die je zwangerschap op een prettige manier kunnen ondersteunen. En ook voor na de bevalling zijn er genoeg ondersteunende producten.

Tijdens de zwangerschap

In de periode van zwangerschap krijgen veel vrouwen - vooral de eerste drie maanden - te maken met een raar gevoel in de maag en eten teruggeven. De maag is namelijk niet altijd bestand tegen alle hormonale veranderingen. 's Morgens een beschuitje en slappe thee nemen en overdag vaker kleinere porties eten kan helpen. Meer fruit en rauwe groenten is ook goed. Molkosan is een natuurlijke en gezonde dorstlesser die de maag niet belast. Het bevat namelijk vitaminen, mineralen en een rechtsdraaiend melkzuur (L+). Het heeft bovendien een lekkere, frisse smaak!

Doordat je groeiende baarmoeder op je darmen gaat drukken, is het bijna onvermijdelijk dat de natuurlijke werking van je darmen vertraagt. Ook de gewijzigde hormoonhuishouding kan leiden tot moeilijke stoelgang. A.Vogel adviseert - naast vezelrijke voeding - Aciforce om de darmwerking te reguleren. Gebruik de HemoClin aambeiengel als je last hebt van aambeien bij moeilijke stoelgang.

Door de harde groei van de buik tijdens de zwangerschap rekt het onderhuidse bindweefsel van de buikwand snel uit. Daardoor ontstaan de zogenaamde zwangerschapsstrepen, ook wel striae genoemd. Deze strepen zijn niet altijd te voorkomen, maar wat helpt is om de huid soepel te houden. Dat doe je door je buik - vanaf de derde maand van de zwangerschap - een paar keer per dag in te wrijven met Créme Bioforce van A.Vogel.

Inspiratie nodig om gezond te blijven?

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>