A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Vochtophoping

Vochtophoping

5

Wanneer je vochthuishouding niet verloopt zoals het moet, kunnen afvalstoffen je lichaam niet verlaten en stapelen zij zich op. Daardoor krijg je last van allerhande gezondheidsklachten. Je kan last krijgen van vochtophopingen of vocht vasthouden door het warme weer. Meestal worden je voeten en onderbenen het zwaarste belast. 

Oorzaken van vocht vasthouden

Je lichaam kan om verschillende redenen vocht vasthouden. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met nieren die niet optimaal functioneren, leverschade, een hartziekte, … . Daarnaast kan je menstruatie, een eventuele zwangerschap of de warmte ook een factor zijn die meespeelt.

De grootste oorzaak van vochtophoping is echter een ongezonde levensstijl.

Vochtophoping voorkomen

Je kunt het vasthouden van vocht voorkomen door te zorgen voor een goede vochthuishouding. Let daarbij op volgende zaken:

  • Beweeg voldoende. Wees dagelijks actief. Lopen is beter dan stilstaan, zitten of liggen.
  • Leg in bed je benen iets hoger dan de rest van je lichaam.
  • Let op je voeding. Wees matig met zout. A.Vogel Herbamare Natriumarm is een goed alternatief voor zout om je gerechten op smaak te brengen.

>> Bekijk onze vochtafdrijvende voedingstips

Wat doen tegen vocht vasthouden?

Guldenroede (oftewel Solidago virgaurea) is een uniek kruid dat een goede vochthuishouding ondersteunt en vochtophoping tegengaat.

Solidago forte van A.Vogel, op basis van guldenroede, ondersteunt een goede nierfunctie en stimuleert de vochthuishouding, zodat het vocht in je lichaam goed kan blijven doorstromen. Ook tijdens reizen en periodes van warmte.

Laatste wijziging op deze pagina: 29-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

  • Nierproblemen

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje