A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Vermoeidheid

Voorjaarsmoeheid en andere

0

Iedereen is wel eens moe. Na een vermoeiende dag doen een gezonde maaltijd en een goede nachtrust wonderen. Dan zijn we de volgende dag weer zo fris als een hoentje. Normaal gesproken tenminste. Maar wat als we moe blijven?

Een vermoeidheid die weken- of zelfs maandenlang aanhoudt, is niet goed. Ook als je ’s morgens al moe bent bij het opstaan en moeite hebt om je dagelijkse werk te doen is er iets niet in orde.

Oorzaken van kortstondige vermoeidheid

Moe zijn kan veel oorzaken hebben, zoals eenzijdige of verschraalde voeding (waardoor een vitaminetekort is ontstaan), het bloedsuikergehalte kan te laag zijn, de schildklierfunctie kan te traag werken of de lichaamsdruk kan te laag zijn. Daarnaast kunnen er nog andere lichamelijke oorzaken zijn.

Het kan ook zijn dat je te weinig ontspanning neemt en je te zwaar belast bent.

Uitgerust blijven

Veel vermoeidheid is te vermijden door voldoende rust te nemen en op tijd naar bed te gaan. Bij vermoeidheid van psychische aard is het goed voor voldoende lichaamsbeweging in de frisse buitenlucht te zorgen. Maak bijvoorbeeld elke dag een stevige wandeling van een half uur en tank zuurstof bij.

Je lichaam heeft immers zuurstof nodig om optimaal te kunnen functioneren. Ventileer daarom ook de ruimte waarin je werkt en woont goed. Als je zittend werk doet, is het ook goed om op je lichaamshouding te letten. Ineengedoken kan je namelijk niet goed ademen.

Zorg ook voor een positieve geestelijke instelling. Personen die opgewekt door het leven gaan en belangstelling voor anderen hebben, voelen zich meestal beter in hun vel.

Voedingsadvies bij kortstondige vermoeidheid

De voeding moet volwaardig zijn. Door geraffineerde, verschraalde voeding kan er immers een tekort aan waardevolle voedingsstoffen ontstaan. Bij het raffineren gaan er vitaminen, mineralen en vezels verloren. Een energieleverancier bij uitstek is zongerijpt fruit, bij voorkeur biologisch geteeld.

Natuurlijke hulp bij kortstondige vermoeidheid

A.Vogel Echinaforce Vitaal
Echinaforce Vitaal ondersteunt de weerstand en geeft extra energie en vitaliteit. Het unieke aan deze Echinaforce variant is de toevoeging van spirulina en Siberische ginseng, die gezamenlijk ondersteuning bieden voor meer energie en vitaliteit.

Extra Energie
Ondersteunt je basisenergieniveau en draagt bij tot meer mentale en fysieke energie in geval van vermoeidheid.

Laatste wijziging op deze pagina: 11-02-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje