A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Weerstand bij kinderen

Verminderde weerstand bij kinderen

0

Ook de weerstand van kleintjes wordt dag in dag uit belaagd door vreemde indringertjes en zij moeten zich daartegen leren wapenen. Eerst profiteert de nieuwe wereldburger nog van de afweerstoffen die hij van zijn moeder of via de moedermelk heeft meegekregen, maar na enkele maanden staat hij er alleen voor.

Een doorsnee baby krijgt vanaf 2 maanden al tussen de 6 en 8 keer last van winterse problemen. Meestal zijn ze maar van korte duur want de vreemde micro-organismen worden uitgeschakeld door het afweersysteem. Bij een goede algemene weerstand kan een kind namelijk -ook op latere leeftijd- veel aan.

Sommige kinderen zijn echter echte "kwakkelkinderen". Ze zijn elk najaar en elke winter steevast een aantal keren thuis met een loopneus, luchtwegproblemen, keelproblemen, oorproblemen. Wat kan je doen als jouw kind tot deze categorie behoort?

Tips voor een goede weerstand bij kinderen

Belangrijk is dat het kind veel buiten speelt. Dit houdt zijn gewicht in balans en bevordert de weerstand. Het kind krijgt verse zuurstof binnen en dat doet alle lichaamscellen goed werken.

Voedingsadvies voor betere weerstand

De juiste voeding is onontbeerlijk voor een goede weerstand. Geef daarom volwaardige, natuurlijke kost, zoals zilvervliesrijst, verse groenten en vers fruit, rauwkost in de vorm van geraspte wortelen, witte kool, koolraap met blad en stengel, knolselderij en zuurkool. Al deze producten zijn goede kalkleveranciers en kalk is onmisbaar voor het afweersysteem. Ook zure melkproducten zijn goed (yoghurt, karnemelk, biogarde, kwark).

Om aan de drang naar zoetigheid tegemoet te komen kun je  rozijntjes geven, dadels of vijgen. Vermijd snoep zo veel mogelijk want suiker ondermijnt heel erg de weerstand. De gezondheid van kinderen die vaak kampen met winterse problemen in de keel, oren en luchtwegen verbetert vaak enorm door ze minder te laten snoepen en minder frisdrank en geraffineerde producten van wit meel te geven.

De verklaring is eenvoudig: geraffineerde suikers en wit meel zijn ontdaan van alle "hulpstoffen" die voor de vertering nodig zijn zoals B-vitaminen, calcium, zink en chroom. Dus wat gebeurt er? Vertering van geraffineerde producten onttrekt de benodigde stoffen aan het lichaam van het kind, waardoor tekorten aan calcium, zink en chroom en B-vitaminen kunnen ontstaan. Maar het vervelende is dat uitgerekend deze stoffen een zeer belangrijke rol spelen bij het functioneren van de afweer. Door minder te snoepen en meer volkorenproducten te eten kunnen mineralentekorten worden voorkomen. En dat merk je direct aan de weerstand!

Natuurlijke hulp bij verminderde weerstand

A.Vogel Urticalcin tabletten
Als aanvullende maatregel, bij verhoogde vatbaarheid voor winterse problemen. Het middel stimuleert de opname van mineralen (vooral calcium) uit de voeding en verbetert daardoor de weerstand.

A.Vogel Echinaforce junior
Echinaforce junior + vitamine C is een zuiver natuurlijk product voor het onderhouden van de weerstand van kinderen vanaf 2 jaar. De vrolijke kauwtabletjes helpen de weerstand verhogen op een heel smakelijke manier. Urticalcin en Echinaforce junior (met of zonder vitamine C) kauwtabletjes mogen gecombineerd worden voor een supersterke weerstand van jouw kind!

Laatste wijziging op deze pagina: 07-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje