background

Verminderde weerstand bij kinderen

Tips voor een goede weerstand bij kinderen

Belangrijk is dat het kind veel buiten speelt. Dit houdt zijn gewicht in balans en bevordert de weerstand. Het kind krijgt verse zuurstof binnen en dat doet alle lichaamscellen goed werken.

Voedingsadvies voor betere weerstand

De juiste voeding is onontbeerlijk voor een goede weerstand. Geef daarom volwaardige, natuurlijke kost, zoals zilvervliesrijst, verse groenten en vers fruit, rauwkost in de vorm van geraspte wortelen, witte kool, koolraap met blad en stengel, knolselderij en zuurkool. Al deze producten zijn goede kalkleveranciers en kalk is onmisbaar voor het afweersysteem. Ook zure melkproducten zijn goed (yoghurt, karnemelk, biogarde, kwark).

Om aan de drang naar zoetigheid tegemoet te komen kun jeĀ  rozijntjes geven, dadels of vijgen. Vermijd snoep zo veel mogelijk want suiker ondermijnt heel erg de weerstand. De gezondheid van kinderen die vaak kampen met winterse problemen in de keel, oren en luchtwegen verbetert vaak enorm door ze minder te laten snoepen en minder frisdrank en geraffineerde producten van wit meel te geven.

De verklaring is eenvoudig: geraffineerde suikers en wit meel zijn ontdaan van alle "hulpstoffen" die voor de vertering nodig zijn zoals B-vitaminen, calcium, zink en chroom. Dus wat gebeurt er? Vertering van geraffineerde producten onttrekt de benodigde stoffen aan het lichaam van het kind, waardoor tekorten aan calcium, zink en chroom en B-vitaminen kunnen ontstaan. Maar het vervelende is dat uitgerekend deze stoffen een zeer belangrijke rol spelen bij het functioneren van de afweer. Door minder te snoepen en meer volkorenproducten te eten kunnen mineralentekorten worden voorkomen. En dat merk je direct aan de weerstand!

Natuurlijke hulp bij verminderde weerstand

A.Vogel Urticalcin tabletten
Als aanvullende maatregel, bij verhoogde vatbaarheid voor winterse problemen. Het middel stimuleert de opname van mineralen (vooral calcium) uit de voeding en verbetert daardoor de weerstand.

A.Vogel Echinaforce junior
Echinaforce junior + vitamine C is een zuiver natuurlijk product voor het onderhouden van de weerstand van kinderen vanaf 2 jaar. De vrolijke kauwtabletjes helpen de weerstand verhogen op een heel smakelijke manier. Urticalcin en Echinaforce junior (met of zonder vitamine C) kauwtabletjes mogen gecombineerd worden voor een supersterke weerstand van jouw kind!

Pittige recepten voor de BBQ: download jouw gratis e-book

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>