A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Terug naar school

Terug naar school

Een goede weerstand voor je kind: geen overbodige luxe!

0

Het einde van de grote vakantie nadert nu met rasse schreden. Op 1 september staan de boekentassen klaar en vertrekt het jonge volkje terug naar de school. Ontspannen en uitgerust gaan ze aan het nieuwe schooljaar en aan alle nieuwe uitdagingen die dat inhoudt beginnen.

Met het nieuwe schooljaar, begint ook het najaar. Hopelijk schijnt het zonnetje nog heel vaak maar er zullen ook meer en meer  frisse, regenachtige dagen zijn. De kinderen komen ook weer in contact met allerlei micro-organismen en het is dus belangrijk om hun immuunsysteem in orde te houden.

Ouders spelen daarin een belangrijke rol. Zij kunnen helpen de weerstand van hun kind zo goed mogelijk op te bouwen en te bewaken door gezond te eten (fruit, groenten en essentiële vetzuren), genoeg te slapen en veel naar buiten te gaan of buiten te spelen.

Voeding en weerstand

Vitamine C is een essentiële vitamine voor het afweersysteem. Het verhoogt de weerstand en bevordert de opname van ijzer uit de maaltijd. Vitamine C is bovendien een antioxidant die helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Het zit natuurlijk in fruit, vooral citrusvruchten, maar ook in aardappelen en in groenten.

Door gevarieerd te eten, krijgen we een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen binnen. Dat is belangrijk voor het opbouwen van een goede weerstand. Varieer daarom met gekookte groenten, rauwkost, fruit, volkorenproducten of zilvervliesrijst en vis.

Om de opname van alle voedingsstoffen en kalk extra te stimuleren, kan Urticalcin tablet ingenomen worden. Dit product kan al vanaf de babyleeftijd aan de voeding worden toegevoegd.

Vanaf 2 jaar is er Echinaforce junior + Vitamine C. Elke dag 1 kauwtabletje (of meer naargelang de leeftijd, tot 12 jaar) zal de weerstand van je kind op peil houden en maakt je kind bestand tegen vreemde invloeden van buitenaf! Ook goed om te weten: bij de eerste tekenen van een winters probleem: gekuch, niezen en warmere lichaamstemperatuur, kan een hogere dosis Echinaforce junior + Vitamine C helpen ervoor te zorgen dat jouw kind zich sneller weer beter voelt.

Voeding en groei en ontwikkeling

Elke dag in de klas zitten en nieuwe dingen leren, vergt veel concentratie. Essentiële vetzuren zijn daarbij heel belangrijk. Zet dus regelmatig voeding op het menu die veel essentiële vetzuren bevat zoals vette vis, groene groenten en noten.

Ook heel belangrijk: geef het goede voorbeeld!

Sàmen gezond leven: ouders zijn het belangrijkste rolmodel voor een kind. Zeker als het op gezonde gewoonten aankomt. Eet dus zelf ook wat fruit als uw kind fruit eet. Beweeg samen (fietsen, wandelen, zwemmen…) en vul op een ontspannen wijze, met humor, plezier en rustmomenten, het drukke leven van je kind in.

Meer over

Weerstand
Verminderde weerstand
Weerstand opbouwen
Tips voor een goede weerstand

Laatste wijziging op deze pagina: 11-02-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje