A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Tepelkloofjes

Tepelkloofjes

0

Moedermelk is gezond, altijd voorradig en prima op temperatuur! Daarnaast is het intieme contact tussen moeder en kind belangrijk voor de hechting. Veel vrouwen kiezen er dan ook voor om borstvoeding te geven wanneer hun kind geboren wordt. Vaak is het een unieke en geweldige ervaring. Maar tepelkloven kunnen roet in het eten strooien en het geven van borstvoeding pijnlijk maken. Hier geven we tips over hoe tepelkloven  voorkomen en tepelkloven behandelen

Hoe ontstaan tepelkloven?

Borstvoeding geven is aangenaam voor moeder en kind en schept een band tussen de twee.  Tepelkloofjes kunnen ontstaan als de baby niet goed vacuüm zuigt. Ook wanneer je baby niet goed aangelegd is en meer gaat sabbelen in plaats van drinken, kan je last krijgen van tepelkloven.

Ten laatste is het belangrijk dat je je tepels na het voeden goed afdroogt: anders kunnen er tepelkloven ontstaan.

Hoe tepelkloven behandelen?

Je kan beginnende tepelkloven behandelen met A.Vogel Johannesolie. Deze voedt de huid diep, waardoor het natuurlijke vochtgehalte hersteld wordt. De Johannesolie wordt gemaakt op basis van Sint-Janskruid, dat gekend is om haar wondhelende invloed. Johannesolie kalmeert en verzorgt ruwe en schrale tepels door borstvoeding. Zo kan het dus ook helpen bij het voorkomen van tepelkoven.

Tepelkloven zalf

Gebruik de Johannesolie afwisselend met onze Crème Bioforce voor een optimaal resultaat. Veeg wel altijd je borsten schoon vooraleer je je baby aanlegt: zo krijgt je baby'tje de crème of olie niet mee binnen.

Hoe tepelkloven voorkomen?

Je kan tepelkloven voorkomen door onderstaande tips te volgen bij het geven van borstvoeding:

  • Ga rustig zitten voor een voeding en concentreer je op je baby. Zorg dat je tepel en het tepelhof volledig in het mondje van je baby verdwijnen.
  • Was na elke voeding je beide borsten met lauw tot koud water. Gebruik hiervoor geen zeep of reinigingsalcohol, want die tasten de natuurlijke ph-waarde van de huid aan.
  • Voelt één tepel wat gevoeliger? Laat je kindje dan niet te lang zuigen aan deze borst. Na tien minuten is de borst meestal leeg en is het kindje alleen nog maar aan het zuigen. Controleer dus of je baby nog echt aan het drinken is.

Laatste wijziging op deze pagina: 23-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje