A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Tepelkloofjes

Tepelkloofjes

0

Moedermelk is gezond, altijd voorradig en prima op temperatuur! Het lichamelijk contact tussen moeder en kind tijdens het voeden is intiem en belangrijk voor de hechting.

De samenstelling van borstvoeding is nagenoeg niet te benaderen door flesvoeding. Zo is het colostrum, de vloeistof die de moeder de eerste dagen na de geboorte van haar kind aanmaakt, bij uitstek geschikt voor de pasgeborene. Het heeft een bijzonder laag vet- en koolhydraatgehalte, zodat de baby het gemakkelijk kan verteren. Verder is colostrum rijk aan antistoffen die het kindje beschermen tegen schadelijk invloeden van buitenaf. Kindjes die minimum 6 maanden borstvoeding krijgen, hebben een betere opbouw van het immuunsysteem.

Borstvoeding wordt gezien als eerste keus. Indien de borstvoeding, om wat voor reden dan ook niet lukt, dan is flesvoeding een goede tweede keus.

Borstvoeding geven is aangenaam voor moeder en kind en schept een band tussen de twee. Soms ontstaan tepelkloofjes als de baby niet goed vacuüm zuigt of niet goed is aangelegd en gaat sabbelen in plaats van te drinken. Ook als de tepels niet goed afgedroogd worden na de voeding, kunnen er tepelkloofjes ontstaan.

Wat kan je zelf doen bij tepelkloofjes?

  • Ga voor een voeding rustig zitten en concentreer op de baby. Zorg dat de tepel en de tepelhof volledig in het mondje van de baby verdwijnen.
  • Was na elke voeding de beide borsten met lauw tot koud water. Gebruik hiervoor geen zeep of alcohol want die doen het natuurlijke vetlaagje verdwijnen.
  • Laat het kindje niet te lang zuigen aan de borst met de gevoelige tepel. Na tien minuten is de borst meestal leeg en is het kindje alleen nog maar aan het zuigen.

Natuurlijke hulp voor de huid

A.Vogel Crème Bioforce
Crème Bioforce is een natuurlijke, vette crème op basis van lanoline met 6 verschillende heilzame kruiden. De crème werkt verzachtend en houdt de ruwe, schrale, droge en gevoelige huid soepel.

Na het reinigen na de voeding brengt men een dun laagje aan. Voor de volgende voeding veegt men de tepel en tepelhof weer schoon zodat de baby geen crème binnenkrijgt.

Meer over

De huid
Zwangerschap
Luieruitslag

Laatste wijziging op deze pagina: 07-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje