A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / De reisapotheek: met een gerust hart op reis!

De reisapotheek: wat moet er in?

0

Lekker luieren in het zonnetje op een parelwit strand, een trektocht door de bergen of toch liever cultuur opsnuiven? Wat je ook verkiest, het zou zonde zijn als je vakantieplannen verstoord worden door ziekte op reis. Een reisapotheek meenemen is dan ook geen overbodige luxe! Of je nu op een lange exotische reis vertrekt, of een korte citytrip onderneemt. Ontdek wat er allemaal thuishoort in je reisapotheek!

De meest voorkomende gezondheidsproblemen op reis

Veel gehoorde gezondheidsproblemen op reis zijn diarree, verstopping en een opgeblazen gevoel. Spijsverteringsproblemen staan dan ook met stip op één in de top 10 van de meest voorkomende gezondheidsproblemen op vakantie. De hele lijst ziet er als volgt uit:

1. Spijsverteringsproblemen

2. Blaasontsteking

3. Droog neusslijmvlies

4. Droge ogen

5. Geen fit gevoel

6. Jetlag en slapeloosheid

7. Vocht vasthouden

8. Zonnebrand, huidproblemen, insectenbeten

9. Spierpijn, kneuzingen en verrekkingen

10. Vakantiestress en vliegangst

Natuurlijke reisapotheek: wat meenemen?

Nu je weet wat de meest voorkomende gezondheidsklachten op reis zijn, weet je ook ongeveer wat je allemaal moet meenemen. Voor de handigheid, maakten wij er een mooi overzicht van. Dit moet in je reisapotheek:

Te snelle stoelgang

A.Vogel Tormentavena bevat bestanddelen uit de wortel van Potentilla erecta. Het heeft een positieve invloed op de darmfunctie en draagt bij tot een goede spijsvertering.

Gevoelige spieren

Op vakantie beweeg je vaak veel meer en doe je activiteiten die we niet gewoon bent. A.Vogel Arnica forte gel bestaat uit geconcentreerd Arnica montana flores extract en kalmeert en herstelt pijnlijke spieren. Daarnaast helpt de gel ook uitstekend bij blauwe verkleuringen, builen en kneuzingen.

Opgeblazen gevoel

Door andere eetgewoonten op reis kun je wel eens hinder ondervinden van een opgeblazen gevoel. Boldocynara forte is een 100% natuurlijk middel dat de functie van lever en gal ondersteunt. Het heeft een goede invloed op de vertering van vetten en helpt bij een opgeblazen gevoel na het eten. Dat komt doordat Boldocynara forte een krachtige concentratie artisjok (Cynara scolymus) bevat: een plant die erom bekend staat de spijsvertering goed te ondersteunen.

Gezonde urinewegen

Door veel in het zwembad te vertoeven of de hele dag met nat zwemgoed rond te lopen, kunnen je urinewegen gaan opspelen. Cranberry Monarda van A.Vogel bevat echte guldenroede (Solidago virgaurea) en helpt bij het handhaven van gezonde urinewegen. Dit krachtige product met krachtige 3-in-1 formule op basis van heilzame planten zoals veenbes, monarda, echte guldenroede, Oost-Indische kers en mierikswortel zorgt voor een normale functie van de urinewegen.

Vocht ophouden

Bij lange reizen en warm weer slaat het lichaam meer vocht op dan normaal. Gevolg: gezwollen voeten en benen. Solidago forte van A.Vogel bevat een krachtig extract van de heilzame guldenroede en ruwe berk. Zo behoudt je lichaam een optimale vochtbalans. Bovendien werkt het vochtafdrijvend en zorgt het voor een goede doorspoeling van de urinewegen.

Denk aan je weerstand

Veel mensen beginnen vaak vermoeid aan hun vakantie en zijn zo extra vatbaar voor allerlei zomerkwaaltjes. De airconditioning in auto’s en vliegtuigen doet hier geen goed aan en zorgt voor een snellere verspreiding van de virussen. Het is dus belangrijk om je weerstand op peil te houden. Echinaforce forte + vitamine C zorgt voor een ijzersterke weerstand.

Droge ogen + droog neusslijmvlies

Door de airco drogen je ogen uit. En ook je neusslijmvlies kan hieronder lijden. Droge ogen zijn vervelend. Dit kan je snel aanpakken met de A.Vogel Oogdruppels. Zij bevatten hyaluronzuur en Euphrasia voor een langdurige bevochtiging bij droge ogen.

Een droog neusslijmvlies maakt je vatbaarder voor ziektes. Dit pak je doeltreffend aan met de A.Vogel Cinuforce Neusspray bij Droog neusslijmvlies en korstjes.

Slecht slapen op reis

Slaapproblemen op reis komen ook regelmatig voor. Bijvoorbeeld door jetlag. Of door een slechte matras of hoofdkussens. Dormeasan forte helpt snel en krachtig bij slaapproblemen, zonder je suf te maken overdag.

Met deze reisapotheek van A.Vogel vertrek je goed voorbereid en onbezorgd op reis. Geniet van je welverdiende vakantie!

Checklist A.Vogel reisapotheek

In een reisapotheek zitten ook wat spulletjes om bv. wonden te verzorgen. Voor de volledigheid maakten we ook een checklist met nog wat andere zaken die thuishoren in je reisapotheek.

>> Download nu onze reisapotheek checklist!

Laatste wijziging op deze pagina: 22-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Bestel nu online

De A.Vogel reisapotheek en ontvang een gratis pillendoosje

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje