A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Plasproblemen

Plasproblemen

0

Wanneer de urinewegen niet meer gezond zijn, wordt men de volgende zaken gewaar: vaak naar het toilet moeten, slechts enkele druppels plassen, troebele urine en een vervelend gevoel bij het plassen.

Oorzaken

Plasproblemen komen veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben namelijk een kortere urinebuis dan mannen en de uitgang ervan ligt bij hen veel dichter bij de anus. Micro-organismen kunnen zo veel makkelijker in de urinebuis terechtkomen. Maar ook mannen blijven niet van plasproblemen gespaard. Bij mannen ouder dan 50 kan de mannelijke klier plasproblemen veroorzaken.

Plasproblemen krijgen ook makkelijker de kans te ontstaan als de weerstand niet optimaal is.

Opgelet 

Je moet vaker plassen, voelt aandrang om te plassen terwijl je blaas zo goed als leeg is en je hebt een vervelend gevoel bij het plassen.

Voorzorgsmaatregelen en hygiëne

De volgende maatregelen zijn nuttig:

  • Zorg voor een optimale weerstand, neem voldoende rust en ontspanning. Rook niet.
  • Stel plassen niet uit, maar ga naar het toilet als je aandrang voelt.
  • Drink voldoende om te zorgen voor een voortdurende doorspoeling van de blaas.
  • Voorkom onnodige urinelozingen door prikkels van buitenaf (bijvoorbeeld het drinken van koude dranken en het hebben van koude voeten).
  • Zorg voor warme kleding: vooral het onderlichaam en de voeten moeten warm blijven.
  • Vermijd nauwsluitend nylon ondergoed en panty’ s en draag geen nauwsluitende broeken.
  • Zorg voor een goede hygiëne.
  • Gebruik geen verschralende zeep en cosmetica in het gebied van de plasbuis.  

Wat doet cranberry precies?

Soms hechten ongunstige micro organismen zich aan de blaaswand met vervelende problemen als gevolg. Bij het nemen van de gewone middelen kruipen zij nog dieper in de blaaswand weg. Zo lijkt het dat het probleem verdwenen is. Maar niets is minder waar want enkele weken later komen ze weer te voorschijn en zorgen weer voor dezelfde vervelende verschijnselen, namelijk veel plassen en een onaangenaam gevoel bij het plassen. Vooral veel vrouwen hebben met deze steeds weerkerende problemen te kampen.

Cranberry of veenbes echter heeft als eigenschap dat ze de hechting van vreemde indringers verhindert. Door veel te drinken worden deze laatsten ook nog eens gewoon weggespoeld en door plassen geëlimineerd én ben jij ervan verlost.

Natuurlijke hulp voor gezonde urinewegen

A.Vogel Cranberry Monarda tabletten
Cranberry Monarda tabletten van A.Vogel bevatten Solidago virgaurea (echte guldenroede) en dragen bij tot het handhaven van gezonde urinewegen en tot het normaal functioneren ervan.

Laatste wijziging op deze pagina: 11-02-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje