A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Moet je vaak plassen? Misschien is het een blaasontsteking.

Moet je vaak plassen? Misschien is het een blaasontsteking.

0

Moet je vaak plassen? Dat kan wijzen op een blaasontsteking. Zeker als je vaak het gevoel hebt heel dringend te moeten plassen en vervolgens slechts enkele druppeltjes plast. Ontdek hier wat je kan doen bij vaak moeten plassen.

Oorzaken vaak plassen

Plasproblemen zoals vaak moeten plassen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben namelijk een kortere urinebuis dan mannen en de uitgang ervan ligt bij hen veel dichter bij de anus. Micro-organismen kunnen zo veel makkelijker in de urinebuis terechtkomen. Daardoor zijn vrouwen vatbaarder voor een blaasontsteking.

Plasproblemen onstaan ook makkelijker als de weerstand niet optimaal is.

Tips bij vaak plassen door blaasontsteking

Bij een blaasontsteking is het goed om rekening te houden met onderstaande tips:

  • Zorg voor een optimale weerstand, neem voldoende rust en ontspanning. Rook niet.
  • Stel plassen niet uit, maar ga naar het toilet als je aandrang voelt.
  • Drink voldoende om te zorgen voor een voortdurende doorspoeling van de blaas.
  • Voorkom onnodige urinelozingen door prikkels van buitenaf (bijvoorbeeld het drinken van koude dranken en het hebben van koude voeten).
  • Zorg voor warme kleding: vooral het onderlichaam en de voeten moeten warm blijven.
  • Vermijd nauwsluitend nylon ondergoed en panty’ s en draag geen nauwsluitende broeken.
  • Zorg voor een goede intieme hygiëne.
  • Gebruik geen zeep of cosmetica in het gebied van de plasbuis.  

Veenbessen bij vaak plassen

Bij een blaasontsteking hechten ongunstige micro-organismen zich aan de blaaswand met probleemn zoals vaak plassen tot gevolg. De behandeling van een blaasontsteking is soms moeilijk, omdat deze micro-organismen zich soms nog dieper in de blaaswand nestelen wanneer ze 'aangevallen' worden door medicatie. Je blaasontsteking lijkt dan weg te zijn, maar na enkele weken keren de problemen weer terug.

Veenbessen (of cranberries) maken je urine  extra zuur, waardoor bacteriën zich niet aan de blaaswand kunnen hechten. Door veel te drinken worden de bacteriën bovendien ook nog eens weggespoeld bij het uitplassen. Zo zijn veenbessen een effectief hulpmiddel bij blaastontstekingen.

A.Vogel Cranberry Monarda tabletten bevat Solidago virgaurea (echte guldenroede) en draagt bij tot het handhaven van gezonde urinewegen en tot het normaal functioneren ervan.

Naast veenbessen zit er in Cranberry Monarda ook mierikswortel en guldenroede. Mierikswortel biedt steun aan de urinewegen en guldenroede is goed voor de gezonde werking ervan. Deze krachtige 3-in-1-formule verhoogt de weerstand in de blaas, ondersteunt je natuurlijke afweersysteem en houdt de blaas schoon.

Laatste wijziging op deze pagina: 22-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje