A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Seizoensvermoeidheid

Seizoensvermoeidheid

Geen seizoensdipjes meer met deze tips van A.Vogel!

0

Geef seizoensvermoeidheid geen kans!

In oktober gaan de dagen alweer flink korten.’s Morgens is het later licht en ’s avonds is het vroeger donker.

Onbewust wil een mens deze lijn volgen en rusten of slapen als het donker is en werken als het licht is, maar dat kan helaas niet. Dit is de eigenlijke oorzaak van najaarsvermoeidheid: tekort aan licht. (Licht = energie en tekort aan licht = tekort aan energie. )

Omgekeerd: in het voorjaar wordt het steeds langer licht met als gevolg dat men na een lange, min of meer rustige winter, ineens weer harder en langer gaat werken met oververmoeidheid als gevolg. Vele mensen hebben dan ook moeite met de seizoensovergangen: ze hebben geen energie, voelen zich somber, zijn sneller geïrriteerd en hebben vaak nergens zin in. Een seizoensdipje dus!

Valt hier iets aan te doen? Natuurlijk wel!

Op tijd naar bed en gezond eten

Het meest logische is dat je meer het natuurlijke ritme probeert te volgen en dus vroeger probeert te gaan slapen! De oude regel: ‘de uren vóór middernacht tellen dubbel’, geldt nog steeds! Sta echter wel op tijd op. Want "bijslapen" heeft zo goed als geen effect. Ondanks het vele slapen blijft het vermoeidheidsgevoel hangen. Bewegen daarentegen geeft extra zuurstof en stimuleert de energiehuishouding!

Méér dan ooit, is het nu belangrijk om gezond te eten en veel te drinken zodat het organisme in elk geval voldoende voorzien is van de nodige vitamines en mineralen én ook afvalstoffen snel kan elimineren. Voedingstips tegen dips lees je hier.

Vier leuke en doeltreffende anti-dip tips

Vier leuke tips om somberheid te verdrijven en energiek verder te gaan:

1. Een Schotse douche om wakker te worden!

Een super idee voor grijze ochtenden: begin de dag met een Schotse douche! Laat warm water over je heen lopen gedurende drie minuten en sproei vervolgens gedurende drie seconden koud water over je lichaam. Herhaal dit vijf keer. Is dit te fel voor jou, doe het dan zo: eerst over je voeten, dan tot je knieën, eerst aan de voorkant, dan aan de achterkant warm water sproeien, vervolgens met koud water. Eindig de Schotse douche altijd met koud water! De stimulatie door de afwisselende temperatuur verjaagt vermoeidheid en verhoogt je inwendige circulatie op een zachte maar effectieve manier!

2. Peper in je thee!

Cayennepeper wordt meestal gebruikt om gerechten een pittige toets te geven. Maar wist je dat je ook een snuif Cayenne peper in je thee kan doen? Dit stimuleert het warmtecentrum in je hersenen en versnelt de zuurstofvoorziening in de cellen. Ook de productie van gelukshormoon wordt erdoor verhoogd!

3. Masseer je oorlelletjes!

In de oorlelletjes komen een hele reeks reflexzones samen die men kan stimuleren door een massage. Dit helpt tegen vermoeidheid en stress! Een simpele handeling die overal kan uitgevoerd worden!.   

4. Maak je eigen oppeppende luchtverfrisser!

Meng 20 druppels etherische olie van rozen met 50 ml tarwekiemolie. Doe deze oplossing in een liter gedistilleerd water, schud goed. Giet deze heerlijk geurende luchtverfrisser in een mooie verstuiver. Rozengeuren scheppen een zomerse sfeer, zelfs als het buiten grijs en somber is. Precies wat je nodig hebt om jezelf en je gezin op te peppen! (vooraleer te verstuiven, steeds goed schudden).

Natuurlijke boosters

Weerstand en vitaliteit

Molkosan van A. Vogel is een gezonde natuurlijke dorstlesser, bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk met een hoge concentratie aan L+ zuur. Deze drank is caloriearm, lactosevrij en bevat geen suiker. Molkosan heeft een friszure, milde smaak.

Urticalcin van A.Vogel helpt je organisme om goed vitaminen,  mineralen en vooral kalk uit de voeding op te nemen. Dit is ook erg belangrijk voor je weerstand.

Met Echinaforce vitaal van A.Vogel zit je goed wat je weerstand en vitaliteit betreft.
Echinaforce vitaal bevat Siberische ginseng dat je energieniveau reguleert en spirulina dat vele sporenelementen bevat en je organisme zuivert. Het hoofdbestanddeel is rode zonnehoed of Echinacea purpurea: dé plant die je weerstand versterkt en je vlot en gezond de winter doorhelpt.

Echinaforce + vitamine C geeft je weerstand een flinke boost. Vitamine C is dé vitamine die het organisme ondersteunt en samen met Echinacea de weerstand optimaal bevordert. 

Op dagen dat je extra veel moet presteren, kan je kiezen voor een natuurlijk middel dat je energie een boost geeft: A.Vogel Extra Energie met Ginseng en Guarana-extract ondersteunt je basis energieniveau en draagt bij tot meer mentale en fysieke energie in geval van vermoeidheid.

Weg met somberheid

Behoor je tot die groep mensen die op grijze en regenachtige dagen door het gebrek aan licht snel somber of lusteloos zijn? Hyperiforce forte van A.Vogel maakt je opgewekt zonder vervelende bijwerkingen én zonder gewenning! Het werkzame bestanddeel is het zonnige Sintjanskruid en die zorgt dus voor een blij gemoed.

Maak zo vaak je kunt zeker een flinke wandeling midden in de natuur: geniet van het herfstzonnetje, de friszachte wind en de prachtige herfstige kleurschakeringen in de bomen. Met rode wangen en stralende ogen kom je thuis en dan is er van seizoensvermoeidheid zeker geen sprake meer!

Meer over

Tips voor voeding tegen seizoensdipjes
Energie

Voedingstips

Gezonde voeding

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje