A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Wat te doen bij een neerslachtig gevoel?

Wat te doen bij een neerslachtig gevoel?

Tips bij neerslachtig gevoel

0

Soms voel je je gewoon niet zo goed in je vel. Met een somber of neerslachtig gevoel tot gevolg. Neerslachtige gevoelens kunnen veroorzaakt worden door zorgen, stress, verdriet, ... . Maar ook lichamelijk klachten zoals een stoornis in je hormoonbalans of problemen met de lever kunnen somberheid veroorzaken.

Heb jij nergens meer echt zin in? En zijn vrolijke of blije gedachten ver te zoeken? Ontdek dan nu wat te doen bij een neerslachtig gevoel!

Tips neerslachtig gevoel

Neerslachtige gevoelens ontstaan doorgaans wanneer er onvoldoende serotonine wordt geproduceerd in de hersenen. Serotonine heeft namelijk een grote invloed op je stemming. Wanneer het serotoninegehalte laag is, voel je je lusteloos en somber. Je eetlust neemt er door af en je slaapt slechter. De serotonineproductie terug doen stijgen, is dus een eerste belangrijke stap die je moet nemen om een neerslachtig gevoel aan te pakken.

Dit kan je onder andere doen met voeding. Eenzijdige of onvolwaardige voeding kan leiden tot tekorten aan essentiële voedingsstoffen en dit kan leiden tot een te laag gehalte aan serotonine in de hersenen. Ook de weerstand neemt hierdoor af, met als gevolg vermoeidheid en lusteloosheid. Zorg daarom voor goede, gevarieerde voeding, met volop verse groenten en fruit en volkorenproducten. Liefst biologisch geteeld. Het is aan te raden om het drinken van koffie drastisch te minderen of zelfs te vermijden. Cafeïne heeft immers een negatieve impact op de problemen. 

Het 100% natuurlijke Hyperiforce forte van A.Vogel helpt bij een lusteloos, somber en neerslachtig gevoel. Het bevat sint-janskruid (Hypericum perforatum) dat bekend staat om z'n positieve werking op de gemoedstoestand. Een gouden tip bij een neerslachtig gevoel :-)!

Najaarsmoeheid of neerslachtig gevoel?

Heb je ook al eens gemerkt dat je in de koude en donkere wintermaanden vaker last hebt van een neerslachtig gevoel? Je bent zeker niet alleen. De koude en het gebrek aan zonlicht zorgen ervoor dat je je futloos en somber voelt. We spreken dan van een winterdip of najaarsmoeheid.

>> Ontdek hoe je een winterdipje kan voorkomen!

Neerslachtig gevoel door de overgang?

Angst, depressie, lusteloosheid, geprikkeldheid, huilerigheid en een veranderlijk humeur (stemmingswisselingen) kunnen op elke leeftijd optreden. Maar zelden zo frequent als tijdens de overgang.

De centra in de hersenen, waar het gevoel van welzijn, beheersing, rust en een positieve instelling zetelen, worden door de daling van het oestrogeengehalte beïnvloed, met depressieve of neerslachtige gevoelens tot gevolg.

>> Meer over somberheid in de overgang

Laatste wijziging op deze pagina: 20-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje