A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Huidproblemen

De huid

3

"De huid is de spiegel van onze gezondheid", is een oud gezegde. Dat dit maar al te waar is, ondervinden we allemaal. De huid is namelijk gevoelig voor elke verandering, zowel van binnenuit als van buitenaf.

Wetenswaardigheden over de huid

  • De huid is ons grootste orgaan. Het huidoppervlak van een baby bedraagt 2 500 vierkante centimeter. Dat van een volwassene   20 000 vierkante centimeter.
  • De huid is 1 tot 4 millimeter dik.
  • Het vet in onze onderhuid zorgt voor het behoud van onze lichaamswarmte: ons isolatiesysteem als het ware. Warmte wordt dan weer afgevoerd door zweten.
  • Een volwassene produceert per dag zo’n 720 milliliter transpiratievocht met daarin heel wat afvalstoffen. Vandaar dat de huid ook wel eens de derde nier genoemd wordt.  

Oorzaken van huidproblemen

De huid is kwetsbaar en ondervindt hinder van externe factoren zoals het weer en de temperatuur. Maar ook interne factoren zoals voeding, geneesmiddelen of hormonen kunnen een negatieve invloed hebben op de huid.

Ook veel koffie, roken en alcohol is slecht voor de huid. Dit zorgt er namelijk voor dat de poriën wijder worden zodat er meer vuil in de huid kan dringen.

Daarnaast zijn ook weinig nachtrust en frisse buitenlucht nadelig voor de conditie van onze huid.

Verhinderen van huidproblemen

Om onze huid in goede conditie te houden is het belangrijk dat deze iedere dag goed gereinigd wordt. Dat wil niet zeggen dat er flink met zeep moet worden geboend. Dat zou zelfs averechts werken. Om het dunne laagje (hydrolipidefilm) dat onze huid beschermt goed intact te houden, is gewoon water zeker zo effectief.

Voor een stevige, goede huid is voeding en zuurstof nodig. En omdat de huid niet van buitenaf wordt gevoed, zullen deze stoffen via het interne kanaalsysteem moeten worden aangevoerd. Een goede circulatie in de huid is daarom erg belangrijk. Dit kun je stimuleren door voldoende beweging, borstelmassages en regelmatig douchen met afwisselend koud en warm water.

Voedingsadvies voor een mooie huid

  • Gebruik volwaardige voeding, met volop vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld: verse groenten en fruit, rauwkost, volkorenproducten, zilvervliesrijst. Vermijd verzadigde (dierlijke) vetten, gebruik liever plantaardige, meervoudig onverzadigde vetten.
  • Voor een goede functie van de huid zijn essentiële vetzuren onmisbaar, bijvoorbeeld in de vorm van lijnzaadolie, zonnebloemolie en olijfolie.
  • Gebruik in plaats van volle melk liever zure melkproducten, zoals karnemelk, biogarde, kwark.
  • Drink voldoende, ten minste 1,5 tot 2 liter (mineraalarm bronwater of kruidenthee). Veel drinken is één van de beste manieren om de huid in goede conditie te houden!

Natuurlijke hulp voor een mooie huid zonder problemen

In het A.Vogel gamma zitten verschillende uitstekende crèmes om uw huid mee te verwennen.

A.Vogel Crème Bioforce
Crème Bioforce werkt verzachtend bij een droge en ruwe huid. Het is daarom een uitstekend hulpmiddel bij diverse vormen van huidproblemen.

A.Vogel Crème Symphytum
Crème Symphytum voedt de droge en schrale huid en is geschikt voor dagelijks gebruik.

A.Vogel Crème Symvita
Crème Symvita heeft een samentrekkende en versterkende invloed op de huid. Geschikt voor de rijpere huid omwille van het anti-rimpel effect. 

Laatste wijziging op deze pagina: 11-07-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

  • Invloed van omega 6 op huidveroudering

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje