A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Huidverzorging op maat per huidtype

Huidverzorging op maat per huidtype

4

Er bestaan verschillende huidtypes. Sommigen zijn erg gevoelig en vertonen een reactie bij de minste irritatie, anderen zijn dan weer erg droog. 1 ding is voor allen gelijk: elk huidtype heeft zijn eigen kenmerken vraagt om een specifieke huidverzorging op maat van de noden van het huidtype.

Welk huidtype heb ik?

Hieronder sommen we enkele huidtypes op met hun kenmerken. Op basis daarvan kan je makkelijk bepalen welk huidtype jij hebt.

Huidtype 1. Gevoelige huid

De gevoelige huid is dun, heeft een fijne structuur en is door de overmatige gevoeligheid erg kwetsbaar.

>> Meer over gevoelige huid verzorgen

Huidtype 2. Rijpere huid - ouder wordende huid

De huid wordt minder elastisch, dunner en er ontstaan rimpels. De huid kan ook ruw aanvoelen en er kunnen kloofjes of schilfertjes ontstaan. Het is met name belangrijk de ouder wordende huid te voeden en te verstevigen.

>> Ontdek verzorgingstips specifiek voor de rijpere huid

Huidtype 3. Droge huid

De huid voelt gespannen of ruw aan, ziet er geïrriteerd of rood uit en vertoont droogtelijntjes of schilfers.

>> Meer over droge huid hydrateren

Huidtype 4. Droge, geïrriteerde huid

De geïrriteerde huid is droog, vertoont schrale plekjes  en plaatselijk rode plekjes. Aanraking is meestal gevoelig.

Huidtype 5. Schrale of verbrande huid

De huid vertoont tijdelijk schrale of geschaafde plekjes óf is door de zon (of door een andere warmtebron) gebrand.

Verzorging per huidtype

Elk huidtype vereist een andere behandeling.

Gevoelige, droge, schrale of geïrriteerde huid verzorgen

Heb je een gevoelige huid, droge, geïrriteerde huid of schrale, verbrande huid? Gebruik dan Bioforce crème, een natuurlijke, vette crème op basis van wolvet en heilzame planten zoals valkruid, goudsbloem, toverhazelaar, salie en heelkruid. De crème bevordert een gave huid. Ze houdt de huid ook soepel, zowel bij een ruwe en schrale als bij een droge en gevoelige huid. Ook te gebruiken bij luieruitslag en gevoeligheid van de tepel bij borstvoeding.

Rijpere huid verzorgen

De rijpere huid heeft een diepgaande, hydraterende verzorging nodig om het gebrek aan collageen aan te vullen. Crème Symvita is hier perfect voor. Het is een niet-vette, 100% natuurlijkeanti-rimpelcrème met een samentrekkend en versterkend effect op de huid. Hij bevordert een zuivere, gave huid en verbetert de conditie van de rijpere huid.

Droge huid verzorgen

Een droge huid heeft een kalmerende, diepgaande verzorging nodig. Crème Symphytum voedt je huid en houdt deze elastisch. Doordat de crème een vette textuur heeft, is hij zeer geschikt voor de behandeling van droge en schrale huid.

Huidproblemen voorkomen

Om onze huid in goede conditie te houden is het belangrijk dat deze iedere dag goed gereinigd wordt met water. Zeep is te vermijden aangezien deze de natuurlijke pH-waarde verstoort en de poriën verstopt!

Voor een stevige, goede huid is voeding en zuurstof nodig. Een goede circulatie in de huid is bovendien erg belangrijk. Dit kun je stimuleren door voldoende beweging, borstelmassages (droogborstelen) en regelmatig douchen met afwisselend koud en warm water.

Laatste wijziging op deze pagina: 17-11-2017

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

  • Invloed van omega 6 op huidveroudering

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje