A.Vogel Blog

Taal/Langue

Home / Klachten / Energietekort

Energie tekort

0

Wat is eigenlijk vitaliteit? Hangt het in de lucht? Stroomt het door je lichaam? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe kom je aan voldoende energie?

Vitaliteit, wat is het precies?

Volgens het woordenboek is energie bij de mens "de kracht waarmee men iets doet, naar iets streeft". Door deze omschrijving worden we niet veel wijzer. Is energie spierkracht? Of denkvermogen? Eigenlijk is het beide en nog veel meer. Wie over onvoldoende vitaliteit beschikt voelt zich futloos in denken en doen.

Energiegebruik van de cellen

Overdag verbruiken de lichaamscellen, al naar gelang de inspanning die van hen gevraagd wordt "brandstof". Dit is een combinatie van zuurstof en voedingsmiddelen maar ook voldoende rust nemen geeft energie. 's Nachts wordt de energie die overdag wordt gevraagd namelijk weer aangevuld. Maar wanneer je lange tijd meer energie verbruikt dan de cel 's nachts kan aanvullen wordt het tekort aan energie steeds groter. Het is belangrijk dan om dit weer aan te vullen.

Energietekort: wat doe je eraan?

Een tekort aan energie kan verhinderd worden door voldoende rust te nemen en op tijd naar bed te gaan. Bij vermoeidheid van psychische aard kan voldoende lichaamsbeweging in de vrije natuur wonderen doen. Maak dagelijks een stevige wandeling van een half uur in de frisse buitenlucht. Verlucht ook de ruimte waarin je werkt of woont regelmatig zodat je voldoende zuurstof krijgt.

Zorg ook voor een positieve instelling. Personen die opgewekt door het leven gaan, genieten van een grotere vitaliteit.

Tip voor meer vitaliteit

Ontgiften kan je lichaam van veel energieopslorpende ballaststoffen bevrijden. Het resultaat is dat je je een stuk energieker voelt. Meer over ontgiften.

Natuurlijke hulp voor meer vitaliteit

A.Vogel Echinaforce Vitaal
Echinaforce Vitaal ondersteunt de weerstand en geeft extra energie en vitaliteit.

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2016

Volg A.Vogel op Facebook

Meer over

Contact

Schrijf ons:

Of bel onze gezondheidslijn:
Maandag - vrijdag 09:00-17:00u
        

0 artikelen in winkelwagentje