background

Kriebel in de keel

Keelproblemen voor zijn

Wat je zelf kunt doen om problemen met de keel voor te zijn: stoppen met roken en de stem rust geven. Probeer door de neus te ademen. Door de mond ademen leidt tot verdere uitdroging van de slijmvliezen van de keel.

Voedingsadvies voor de keel

Wanneer je problemen hebt met de keel kan je best volgende voedingstips in acht nemen:

  • Drink geen zoete melkproducten: het houdt het slijm in de keelholte vast. Zure zuivelproducten kunnen wel: karnemelk, yoghurt, kwark.
  • Verbeter de weerstand door salades met mierikswortel (een beetje, geraspt), waterkers, tuinkers en/of Oost-Indische kers.
  • Drink kruidenthee met tijm, salie, jeneverbes, guldenroede en peterselie, gezoet met wat honing.  

Natuurlijke hulp voor de keel

Er zijn van die momenten dat de keel wel wat extra aandacht kan gebruiken. Op dat soort momenten kun je je keel verzachten met een natuurlijke siroop of met druppels. Nieuw is de A.Vogel Echinaforce Keelspray, die zeer geschikt is om de keel(holte) tot rust te brengen.

A.Vogel Keelspray
De 100% natuurlijke A.Vogel Keelspray is speciaal ontwikkeld voor het verzachten van de keel(holte). Het middel bevat Echinacea purpurea en Salvia. Door de handige doseerspray - die de vloeistof direct brengt op de plek waar dat nodig is - is de keelspray bijzonder gebruiksvriendelijk.

A.Vogel Santasapina siroop
Deze natuurlijke siroop heeft een verzachtende invloed op de keel en de luchtwegen. De siroop is gebaseerd op de fijnspar (Picea abies), een heilzame conifeer waarvan de jonge uitlopers worden verwerkt. Deze jonge uitlopers zijn rijk aan etherische olie en hebben een verzachtende invloed op de keel en de luchtwegen. Ook het perensap en de honing (die tevens in deze siroop zijn verwerkt) hebben zo'n verzachtende invloed op de keel en de luchtwegen. Het product is hierdoor een aanrader voor het gebruik bij kriebel in de keel.

A.Vogel Santasapina keelpastilles
Lekkere bonbons die de keel verzachten en tot rust brengen.

A.Vogel Hoestspray - Bij droge hoest en kriebelhoest
Hoest? Even sprayen!
Een droge ofwel kriebelhoest is het gevolg van prikkeling of irritatie van de keel en bovenste luchtwegen, bijvoorbeeld door rook, airconditioning, slecht geventileerde ruimtes of droge lucht. Bij droge hoest is er geen slijmvorming. Er ontstaat een kriebel die we door kuchen proberen kwijt te raken. Niet alleen hinderlijk, maar ook pijnlijk en vermoeiend. A.Vogel Hoestspray legt een beschermend filmlaagje in de keel. Dit werkt hoeststillend en verzachtend.

A.Vogel Hoestspray - Bij vastzittende hoest
Hoest? Even sprayen!
Een vastzittende hoest is het gevolg van taai, vastzittend slijm in de keel en luchtwegen. Waar hoesten normaal gesproken dé manier is om de luchtwegen te reinigen, heeft dit bij vastzittend slijm amper effect. De hoestprikkels blijven aanwezig omdat er weinig tot geen slijm wordt opgehoest. ’s Nachts lig je er van wakker en ’s ochtends moet je extra veel slijm ophoesten om de luchtwegen weer vrij te maken. De A.Vogel Hoestspray bij vastzittende hoest verdunt het vastzittende slijm waardoor het makkelijker kan worden opgehoest. De spray legt een beschermend filmlaagje in de keel dat hoeststillend en verzachtend werkt.

Meer over
Hoest
Neusverkoudheid
Weerstand

Inspiratie nodig om gezond te blijven?

Ontvang elke maand tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang tips en weetjes over een gezonde lifestyle

Inschrijven >>